wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Hedvig Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen er i VM-finalen efter en bundsolid indsats i semifinalen. Også Sverri S. Nielsen er videre efter et benhårdt semifinale-ræs

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W2-
Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johansen (DSR) bekræftede onsdag deres favoritværdighed i opsamlingsløbet i kvindernes toer uden styrmand ved stensikkert at sikre billetten til finalen. Pigerne roede 900 meter rigtigt gode meter i indledende løb og taktikken onsdag var ifølge træner Mads Haubro, at lægge ekstra 4-500 meter ovenpå. Pigerne skulle fokusere på deres egen rytme, og ikke spekulere så meget på konkurrenterne. Og den taktik fulgte pigerne rigtig godt. Efter 500 meter havde pigerne allerede lagt afstand til Spanien, der blev nr. seks til OL, og blev regnet som den værste konkurrent. Ved 1000 meter mærket var afstanden vokset til 3, 88 sek. til spanierne, og afstanden voksede støt ned over løbets anden halvdel, som understregede danskernes suverænitet. Danskerne kan nu se frem til at skulle ro finale på lørdag.

W2x
Træner Bent Fransson havde håbet, at Mette Dyrlund og Anne Larsen, der blot skulle ro deres andet løb sammen på trods af deres markante mangel på rutine i samme båd ville formå, at kvalificere sig til semifinalen i kvindernes doublesculler. Der var lagt vægt på, at man skulle ro den anden 500 meter hurtigere end i indledende løb, så man havde kontakt med feltet, hvor Holland regnedes som den værste konkurrent, halvvejsi løbet. Den taktik lykkedes desværre kun delvist. Ganske vist hentede pigerne efter en nervøs start, hvor de indtog fjerdepladsen, ind på konkurrenterne fra 500-1000 meter. Men desværre formåede pigerne ikke helt at få snor i Tyskland, der satte sig på den altafgørende tredjeplads, der gav den sidste billet til semifinalen. Men pigerne skal roses for en brav fighterindsats, som forhåbentlig er indledningen på et succesrigt samarbejde.

M1x
Træner Brian Richardson havde inden Sverri S.Nielsen´s kvartfinale udpeget russeren Vladislav Ryabchev som en dark horse, der kunne blive et ubehageligt kendskab for færingen. Det blev han sådan set også for han endte med at vinde løbet efter at han i lang havde kæmpet med Sverri om andenpladsen. Det skulle vise sig, at blive en særdeles vanskelig dag på kontoret for den bomstærke færing, der hele tiden forsøgte at holde snor i den førende Ryabchev og schweizeren Nico Stahlberg, som Sverri har haft mange skarpe dueller med i denne sæson, for tre både ville gå videre til semifinalen. Og den plan lykkedes lige akkurat, da Sverri formåede at afvise et sidste desperat angreb fra hviderusseren Stanislau Shchabachenia, og tog den sidste billet til semifinalen på tredjepladsen med en margen på 0,67 sek. til hviderusseren.