wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Vinter Otter Grand Prix kan være en god mulighed for at markere sig selv som nystartet roklub

Indendørssæsonen er over os i alle roklubberne, og for at holde formen i top har flere klubber meldt sig klar til at deltage i det netop startede Otter Grand Prix, heriblandt den nystartede roklub fra Rødvig i Stevns.

Af Gustav Højmark-Jensen

Godt nok er 8GP en motionsturnering, der skal holde liv i klubberne mens snestormene raser udenfor. Men bare fordi der ikke er nogle medaljer eller trofæer på højkant i turneringen, så har man som nystartet roklub stadig mulighed for at markere sig i 8GP.

Det kan man mærke hos Tommy Knudsen fra den nystartede klub: Optimisterne fra Rødvig Roklub, fra Stevns. 35+ mix-firer-holdet fra Rødvig har indtil videre placeret sig som nummer to med tiden 0:13:59.3 efter første runde med 4x400m. Men ifølge Tommy Knudsen kan man bruge den virtuelle turnering til mere end at sætte sin nye klub på landkortet:
“Når vi er med i 8GP-turneringen, så får vi et mål med træningen. Vi får både mulighed for at markere os selv som en relativt ny roklub, men vi bruger også turneringen til at sætte et ekstra fokus for vores træning”.

Selvom Optimisterne fra Rødvig Roklub er en nystartet klub med kun 2 ro-sæsoner i bæltet, så har de både foruden en 35+ mix-firer også et junior 14+ mix-hold med i 8GP-turneringen, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå den nystartede roklub når vi kommer længere i turneringen.

Junior-holdet Team Blå ligger nummer tre ud af tretten efter første runde med tiden 0:17:59.1.

Snart gælder det 12.500 meter
Næste rundes resultater skal være indberettet senest den 15. december, og her gælder det distancen 12.500 meter for firer-hold og 25.000 meter for otter-hold.

Ifølge Tommy Knudsen, så kan alle ergometerhold have både styrker og svagheder på de forskellige distancer:

“Nu må vi jo se om det går godt i næste runde, det kan være at den længere distance passer bedre til os, men det gælder om at være hurtig i skiftet”, slutter Tommy Knudsen fra holdet Optimisterne fra Rødvig Roklub.