wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En ny profilside skal gøre ro-fans, visuelle og skrevne medier samt Hr. og Fru Danmark klogere på roerne i Danmarks Rocenter.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Vidste du, at Fie Udby Erichsen ikke har roet W2- siden 2008, at Joachim Sutton har skullet vænne sig til en helt ny måde at ro på efter hjemkomsten fra USA, at Nina Hollensen elsker korte og hårde træningsprogrammer og at Sverri Nielsen fostrede sin forkærlighed for roning i de færøske fjorde?

Det er et beskedent udsnit af de ting, du kan blive klog på, hvis du klikker dig ind på landsholdets nye profilside. Siden er skabt ud fra en ambition om at profilere de roere, der er en del af Danmarks Rocenter i højere grad end tidligere. OL nærmer sig med hastige skridt, OL-kvalifikationen starter rent faktisk den kommende lørdag, og det er i denne tid at medie-interessen omkring landsholdet åbner de største muligheder for at forløse fortællingen om de danske landsholdsroere, som siden 1996 har vundet medaljer ved samtlige OL. Og for at udbrede kendskabet om de danske roere internationalt, findes der også en engelsk version af siden.

De individuelle roere fortæller hver især om, hvordan de i sin tid kom ind i sporten, hvad roningen giver dem igen, deres favorit-træningsmetoder, etc..

Mennesket bag roeren
Siden giver dig ikke kun adgang til ”basic info” som højde, uddannelse og højdepunkter/største resultater i karrieren, men forsøger også at give dig et sjældent indblik i mennesket bag roeren. I det hele taget sigter siden også på, at kunne fortælle historien om, hvad det er for et menneske, der rent faktisk sidder i båden. Her fortæller roerne om, hvad de laver, når de ikke træner, hvilke hobbier de har, hvordan de bedst slapper af, etc..

Derfor vil du også kunne læse, at Christina Juhl Johansen har en enorm lidenskab for heste og dressur-ridning, at Lærke Berg Rasmussen under Corona-tiden er begyndt at strikke for at slappe bedre af, at Frederic Vystavel har ”grønne fingre” og elsker at rode i haven i sin fritid og at Kaare Mortensen elsker at nørde med tekniske ting, når han ikke er på vandet.

Men profil-siden er ikke kun et kræmmerhus af interessant og værdifuld info for ro-fans, visuelle og skrevne medier samt Hr. og Fru Danmark, som under OL gerne vil vide mere om de danske deltagere. Fotografer kan også nyde godt af siden eftersom alle profilbilleder kan downloades mod kreditering af fotograf Dorthe Jensen.

Du kan klikke dig ind på den nye profil-side her. God fornøjelse 🙂