wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Thomas Poulsen er glad for at han sagde ”ja tak” til at blive landstræner, men understreger også, at man ikke skal forvente mirakel-resultater fra hans side på den korte bane.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Sportschef Finn Trærup-Hansen er formentlig allerede nu rigtig godt tilfreds med den beslutning, han tog, da han ansatte Thomas Poulsen som ny landstræner. Ikke alene var Thomas som aktiv en af de mest vindende danske roere gennem tiderne og måske den teknisk mest talentfulde roer, som landsholdet nogensinde har opfostret. Men som træner har han også været på et niveau, som kun den tidligere landstræner Bent Jensen og Bent Fransson kan konkurrere med. 

Som træner har han således haft en meget stor aktie i to OL-medaljer af guld og bronze, 7 VM-guldmedaljer, 2 VM-bronzemedaljer, 1 EM-guldmedalje samt et hav af World Cup-medaljer. Derfor nyder Thomas Poulsen i dag meget stor respekt i danske og internationale rokredse. ”Han har bare en evne til at se nogle ting ude på vandet, som mange andre trænere ikke kan”, siger tidligere Sportchef Lars Christensen, og derfor er der af naturlige årsager store forventninger til Thomas Poulsen.

Langstrakt proces
Men de danske ro-fans må belave sig på, at resultatet af Thomas Poulsens arbejde med roerne måske ikke venter lige rundt om hjørnet. ”Det er en langstrakt proces, vi arbejder med”, siger Thomas Poulsen. ”Dem, der tror, at jeg bare lige går ind og med det samme skaber resultater med roerne, de må tro om igen. Der er ingen quick-fixes. Det handler om det lange seje træk, hvor man gradvist hele tiden forbedrer sig, og det er også på den måde, at jeg tidligere har skabt resultater.”

Thomas Poulsen understreger, at han har forandret sig i forhold til sidst han var landstræner. Poulsen går ind med en mere rolig og afslappet attitude i dag end tidligere og det får han måske også brug for i henhold til de forventninger, der stilles til ham. ”Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg har sagt ja til at komme tilbage til landsholdet. Jeg kan føle på mig selv, at jeg slapper mere af end førhen. Og det vil sige, at jeg godt kan leve med, at tingene ikke altid fungerer. Sidste gang var jeg meget mere forhippet på, at der skulle præsteres hele tiden, men i dag slapper jeg mere af i rollen. Jeg tager det ikke så tungt, hvis vi har et dårligt træningspas”, siger Thomas Poulsen.

Database skal opdateres
Siden Thomas Poulsen sidst bestred jobbet som landstræner er der løbet en del vand i åen, og den tidligere Georg Jensen sølvsmed vedkender, at der stadig er en del rust, der skal bankes af i forhold til sidst han havde sin gang i Danmarks Rocenter. ” Før i tiden, der vidste jeg præcis hvad de enkelte roere fra de forskellige nationer stod for. Jeg kendte til deres karriereforløb og til deres styrker og svagheder og derfor havde jeg en god fornemmelse for, hvad der ville ske i et heat. Det mangler jeg i dag. Jeg har brug for at få opdateret databasen og jeg er ved at bygge på. Jeg vil naturligvis også bruge vinteren på det og også se løb fra de forrige år, men jeg synes det langsomt begynder at hjælpe på det”, siger Thomas Poulsen.

Thomas Poulsen er utrolig glad for det samarbejde, som han har indledt med Jens Vilhelmsen i forhold til herre-gruppen. Der er en indbyrdes blind forståelse for hinanden og for den måde, der arbejdes på. Og derfor håber Thomas også på, at dette blot er starten på et langvarigt samarbejde.

Blind forståelse
”Vi bruger hinanden meget. Vi håber, at vi også er der efter OL i Tokyo, for mange af de ting som vi snakker om er også relateret til fremtiden og den vej, vi gerne vil gå med udviklingen af roerne. Vi er godt i gang, men der vil være nogle ting, som vi simpelthen ikke kan nå før Tokyo. Vi snakker om, hvad det er for nogle trends, der begynder at vise sig og hvad det er vi tror er den rigtige vej. Langt hen ad vejen har vi den samme tilgang til tingene. F.eks kan jeg sige til Jens: ”Prøv lige at udfordre mig” (på en ide´). Nu tager jeg lige den negative hat på, og så skal du lige overbevise mig om, at vi er på rette vej”. Og på den måde får vi vendt tingene, så vi er sikre på, at det er det rigtige vi gør. ”, siger Thomas Poulsen, der tillægger tiden med Guldfireren stor vægt i forhold til opbygningen af en vinderkultur i den tunge danske herreroning.

”Der er nogle enormt store fordele for Jens og mig ved at have været omkring Guldfireren. Jeg har jo tidligere været med til at bygge hele gruppen omkring letvægtsroning op og Jens har jo selv siddet i Guldfireren, så vi har den samme skole”, og det har enorm betydning, slutter Thomas Poulsen.