wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I bestræbelserne på at skabe en stærk kvartet har træner Mads Haubro ændret i konstellationen til damefireren uden styrmand, der skal repræsentere Danmark ved OL.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Danmark nyder rigtig godt af, at have en meget stor gruppe af talentfulde roere i kvindernes åbne klasse. Derfor har man også den luksus, at have mange piger i spil til at finde den helt rigtige kombination til damefireren uden styrmand, der om mindre end 100 dage skal kæmpe for de danske farver ved OL i Tokyo.

Ved EM i Varese for blot få uger siden hed sammensætningen Lærke Berg Rasmussen, Nina Hollensen, Christina Juhl Johansen og Frida Sanggaard Nielsen. Efterfølgende har træner Mads Haubro foretaget en del rokeringer, så sammensætningen nu hedder: Trine Dahl Pedersen, Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen. Samtidig skal Lærke Berg Rasmussen sammen med Fie Udby Erichsen forsøge at kvalificere dametoeren uden styrmand til OL.

Masser af erfaring
Mads Haubro har en stærk tro på, at kvartetten vil kunne masser af fart på vandet, men påpeger også at de fire piger skal bruge tid på at finde deres top-niveau. ”Med den firer, som vi nu har sat, gælder lidt det samme som den besætning, der sad i båden til EM i Varese, at de skal finde tilbage til noget af det, de er rigtig gode til”, siger Mads Haubro. ”Vi ved godt, at den firer vi har sat nu ikke vil være hurtig fra starten, men det håber vi, at den kan blive”, siger Mads Haubro, der understreger, at der er meget, der taler for at den nuværende konstellation vil blive en succes.

”De tre af dem har roet stærkt sammen før, men de har også roet stærkt i andre både. Christina har roet stærkt i toer sammen med Lærke og de andre har roet stærkt sammen i både 2018 og 2019 på damefireren. Alle tre har taget medaljer til VM og Trine gjorde det rigtig godt til EM sidste år i toer. Den firer, som er sat nu, har endnu ikke den fart, som den kan få, men det er mit håb, at de kan finde den”, siger Mads Haubro.

En af de piger, der har siddet i damefireren i længere tid, Christina Juhl Johansen, siger hun er overrasket over de nye tiltag, men at hun håber, at den nye sammensætning vil give den ønskede fart i båden. ” Der er ingen af os, som har lyst til at ro B-finaler, så hvis det kan blive bedre af, at vi nu laver en del omrokeringer, så er det selvfølgelig at foretrække”, siger Christina Juhl Johansen.

Det er med at gribe chancen
Christina understreger, at hun har meget stor tiltro til, at den nye sammensætning i damefireren vil kunne finde masser af fart og rytme:

”Tre af os har været med til at kvalificere båden og vinde medaljer sammen. Vi kender hinanden rigtig godt fra mange år i båden og Trine har også en meget stor erfaring at spille på og kan også tilføre båden rigtig mange gode ting. Jeg har meget stor respekt for dem alle sammen og er sikker på, at vi kan få rigtig god fart i båden”, siger Christina og fortsætter:

”Det er selvfølgelig altafgørende nu, at vi går til træning med en helt klar tro på og målsætning om at vi skal blive bedre. Alle fire er jo vant til gamet og er vant til at selektioner kan være hårde en gang i mellem. At vi kan blive sat rundt på kryds og tværs. Det kan være, at det er den sidste selektion, men det kan også være, at der sker ændringer inden den endelige OL-udtagelse. Så det er med at gribe chancen for at ro godt”, slutter Christina Juhl Johansen.