wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Så er muligheden her for at tage på et friskt og nyt ungdomstrænerkursus

I efteråret 2019 introducerer DFfR et nyt ungdomstrænerkursus, som ikke kun er for dem som ønsker at blive en bedre træner.

Der vil, som på DFfRs andre kurser, naturligvis blive lagt vægt på den gode roteknik, men samtidig kommer et øget fokus på at skabe et attraktivt træningsmiljø også til at fylde en del på kurset. DFfR ser vigtigheden i ikke blot at være dygtig i teorien, men også i praksis, derfor indeholder det nye kursus også mange praktiske elementer, hvor kursisterne skal have hands-on erfaring, de kan tage med hjem.

Det nye kursus er bygget op, så det ikke kun henvender sig til træneraspiranter og dem som i fremtiden ønsker at være ungdomstræner/instruktør eller hjælpetræner, men også ungdomsroere der blot ønsker en mere nuanceret træningsindsigt.

Nogle af de emner der bliver gennemgået på kurset er:

  • Ro-taget og analyse af dette bl.a via Hudl Technique
  • At træne og udvikle ungdomsroere herunder trænerrolle, det gode ungdomsmiljø, organisering, rammesætning, læringsprincipper samt progression og flow
  • Hvilke udfordringer man som træner/instruktør kan møde
  • Løfte-/bæreteknik
  • Opvarmning samt skadesforebyggende træning
  • Derudover vil der være en masse praktik, så I vil få en masse hands on og ”ting” med hjem.

Kurset er udviklet i tæt samarbejde med DFfR-underviser Kia Bager, som har stor erfaring med træning og træning af unge.

Det første Ungdomstrænerkursus bliver afviklet som et pilot-kursus d. 09-10 november i Kerteminde Roklub.