wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden skal der kåres danske mestre i ergometerroning

Primærfoto: Dorthe Jensen / @copenhagenloadstar

Lørdag går det løs i Gladsaxe Sportshal, det er den tid på året, hvor vi skal have fundet en hel masse danske mestre i ergometerroning. Med 611 tilmeldinger, har vores indendørs DM igen fundet op på det lejde, som vi så i 2020 inden corona.

Der er DIF DM-medaljer på højkant i de to åbne klasser for herrer og damer og i de åbne letvægtsklasser for herrer og damer. Og på startlisten er der masser af landsholdsroere at finde, så der er garanti for, at der i de klasser bliver kamp til mål om medaljerne og spændende løb kan vi også forvente. Det er også i morgen, at der kommer en lille indikation af, om landsholdsroernes arbejde i træningslokalet bærer frugt, forud for vandsæsonen.

Cheftræner for damegruppen på landsholdet, Mads Haubro Petersen, har sat lidt ord på, hvad vi kan forvente af landsholdsroerne i ergometrene i morgen:

“Vinteren har et hårdt tag i dansk roning og Bagsværd Sø, så det er ikke blevet til meget rigtig roning – på vandet. Til gengæld er ergometrene blevet brugt flittigt gennem efteråret og vinteren. Ergometer DM står i morgen for døren, som et punktum på første del af vinteren, inden vi drager afsted på 1. træningslejr i år.

Kvindegruppen i DRC melder super klar til DM, dog med enkelte undtagelser, hvor sygdom og overbelastninger er kommet på tværs. Vi har trænet godt og med god kontinuitet op mod dette stævne og glæder os til at vise os frem. Vi er, som helhed, et godt sted, er stærke og velforberedte, så det er dagen der kommer til at afgøre præstationen.

Sidste års vinder, Lærke, har været gennem en lang og mentalt svær overbelastningsperiode, hvor hun har været og fortsat er meget træningsbegrænset. Hun er netop gået ind i en opbygningsfase. På trods af manglende optimal forberedelse viser hun alligevel sit store engagement i dansk eliteroning ved at møde til start.

Jeg, som landstræner, ser meget frem til dagen i morgen, hvor alle roere i Danmark kan vise sig frem. Jeg ser ud over præstationerne i de åbne senior klasser, specielt frem til hvad vores unge generation kan præstere og hvordan de lykkedes med dette. God regatta til alle derude!”

Men det er ikke kun i de to åbne klasser, at mesterskaberne i 2024-udgaven, er velbesøgt. I mange af ungdomsrækkerne, bliver der også fyldt godt op i maskinerne og det gælder stort set fra U23-rækkerne og hele vejen ned til U13-løbet, hvor de helt unge roere skal i aktion på 2minutter.

Paraløb ser dagens lys

Arbejdet i DFfRs Paraudviklingsudvalg, viser nemlig også at bære de første frugter, for der er nemlig kommet paraløb på programmet til DM. Derfor har det været muligt at tilmelde sig i to forskellige klasser for hhv. kvinder og mænd, nemlig roere på rullende sæde og roere på fast sæde. Og det er der flere roere som har benyttet sig af.

De danske mesterskaber i ergometerroning er åbne for alle, så hvis du ikke har planer i morgen, så kan du jo overveje at svinge forbi Gladsaxe Sportshal og få et skud spænding og se nogle af landets dygtigste roere i aktion i romaskinerne.