wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tre ud af de i alt fem danske både som er rejst til Tokyo for at deltage i U19 VM, var onsdag i aktion på The Sea Forest Waterway

Af Bianca Toftebjerg [email protected]
Billeder: Nils Henrik Stene

De første tre danske både har natten til onsdag (dansk tid) været på vandet, i deres indledende løb ved Junior VM i Tokyo.

JM2- med Casper Lindballe og Tobias Bork Kristensen (begge Holstebro) blev nr. 2 i deres indledende løb, og rykker derfor videre til A/B semifinale.

Dermed får drengene to konkurrencefri dage, da de først skal ro A/B semifinale natten til lørdag kl. 02.30/02.35.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene kan dog fortælle, at de to drenge ikke har haft den bedste oplevelse på banen i dag:

”Drengene gør det fornuftigt, men de misser et tag i starten som giver dem lidt problemer. Derudover, har den ene af de to ikke været helt på toppen her til morgen. Så de sidder tilbage med en følelse af, at der er mange ting der skal gøres anderledes i deres semifinale. Men de har også mere i sig, som de skal vise hvis de skal være med fremme i semifinalen.”

JM2- drengene med træner Freddy Quist

I år er de to største bådklasser de to dobbeltscullere for piger og drenge, og her stiller Danmark også til start. I drengenes dobbeltsculler er der i alt 24 nationer til start, mens der i pigernes er 22. Derfor var der også kun billet direkte videre til semifinalerne, til den hurtigste båd i hvert heat.

JM2x med Oliver Skov Jerkovic (Bagsværd) og Nicholas Andersen (KVIK) blev nr. 3 og skal derfor en tur omkring opsamling.

JW2x med Ida Blomstrand (Hadsund) og Sofie Halling Vikkelsøe (Odense) blev nr. 4 og skal også en tur i opsamling.

Nils Henrik Stene er fortrøstningsfuld omkring de forestående opsamlingsløb, hvor især drengene fik spillet det rette kort i deres indledende løb:

”På de sidste 100m sætter drengene en spurt ind, som gør at de når at gå forbi Brasilien og tager 3. pladsen. Det er rigtig godt at de gør det, for de har fået en god lodtrækning til deres opsamlingsløb i morgen, så det bliver spændende at følge dem.”

I pigedobbeltsculleren håber ungdomslandstræneren at de er tilfredse med dagens indsats, men spår et hårdt opsamlingsløb, hvor de danske piger, blandt andre, skal møde Italien og Spanien, der ror stærkt.

Natten til torsdag har Danmark fire både i aktion i Tokyo.

JW2- med Mathilde Hjort og Emma Braad Olesen (begge Bagsværd) ror indledende kl. 02.55 (DK-tid)

JW4- med Mathilde Kiilgaard (DSR), Marie Ramm (Bagsværd), Cecilie Brünnich (KR) og Christine Cardel, (Bagsværd) ror indledende kl. 03.05 (DK-tid)

JM2x ror opsamling kl. 04.10 (DK-tid).

JW2x ror opsamling kl. 04.35 (DK-tid).