wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der var god aktivitet i Humlebæk Roklub lørdag, da Nordsjællands Coastal Regatta blev afholdt

Af Christian Brandt Probst, formand for LDKU og Humlebæk Roklub.

Det hele startede på DffRs inspirationsseminar. Flere oplægsholdere talte varmt om coastal som fremtidens bådtype, og efter middagen stod Humlebæk med Niels Iversen og Peter Froskov fra coastal netværket. De efterlyste en coastal kaproning, nu når det så ud til at der i 2017 var begrænsede muligheder sammen med Langdistancekaproninger. Og Humlebæk havde jo med succes haft coastal løb sammen med inriggere til Nordsjællands Blå Bånd i 2016.

Det var startskuddet til Nordsjællands Coastal Regatta!

Og hvor var det dejligt med de mange deltagere, efter der var brugt en del ressourcer på planlægning og klargøring. 33 både gennemførte de 6 km, aldersmæssigt fordelt over fire ungdomsroere på 15-16 år op til to veteraner på 73 år.
Det viser lidt om coastalbådens muligheder og at alle kan blive fanget af at ro i den bådtype.
Men selvfølgelig var flertallet i senior-alder på 25-55 år. Og geografisk dækkede vi fra Aalborg over Horsens via Kalundborg og Stevns til Ishøj, København (DSR & KVIK) og Nordsjælland (Fredensborg, Nivå & Humlebæk) – og så et smut over Øresund for at fange roere fra Helsingborg og Halmstad.
Selv om Humlebæk er en lille klub, med begrænset fysisk plads, har vi en bestyrelse og medlemsgruppe der gerne vil arrangere aktiviteter. Og det viser sig heldigvis hver gang vi afholder regatta, at de roere der kommer er indstillet på lidt trange forhold, og er gode til at få logistikken til at fungere.
Humlebæks kvinder efter 50+ WC2x

Regattaen forløb rigtig godt, og i alt blev der afviklet løb i 12 klasser, i såvel C1x, C2x og C4x+. samlet 77 sæder fordelt på de 33 starter. Der blev gået til den i alle heat, uanset alder og erfaring i coastal.

Via. linket til højre kan du se alle resultaterne fra lørdagens coastalløb.