wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Balance, svømmetur og lagkage - hvordan hænger det lige sammen?

Vejret viste sig fra sin fineste side torsdag aften d. 11. juni da Efterskolen Lindenborg var vært for den første Nordea-fonden Challenge dette år. Ungdomsroere fra Køge, Hvidovre og Frederiksværk mødte op med forældre, trænere og søskende til en spændende regatta, der bød på mange forskellige udfordringer.

Deltagerne blev delt ind i hold på tværs af klubber, erfaringsniveau og køn og hvert hold fik en farve, som blev markeret med et wristband. Jacob Meden introducerede de forventningsfulde unge til aftenens konkurrencer, som bestod af to dele:

• en pointgivende konkurrence i forskellige ro-færdigheder, som udløste afsluttende medaljer til vinderne
• en samarbejdskonkurrence, hvor godt teamwork udløste forskellige ingredienser til en lagkage.

Topmotiverede for at skrabe så mange ingredienser ind til aftenens dessert, som muligt, og naturligvis også for at vinde medaljer, gik holdene til udfordringerne med krum hals. De forskellige poster, som blev styret efter bedste evne af Efterskolens elever, inkluderede ro-stafet i EDON både, balanceøvelse, hvor svirvlerne skulle åbnes og årene byttes om, ro-stafet i ergometer, quiz og svømmetur med årer (hele holdet samlet). Der blev kæmpet og svedt og grinet og hygget på holdene, efterhånden som deltagerne lærte deres holdkammerater bedre og bedre at kende. Flere af dem deltog også i Nordea-fonden Challenge sidste år, og havde glædet sig til at møde kammeraterne fra de andre klubber igen.

En tur i vandet - godt vi havde vejret med os

Da alle hold havde gennemført alle poster bød Efterskolen på lækker aftensmad til alle deltagere, forældre, søskende og trænere, mens point’ene blev regnet sammen. Tilslut skulle der bygges lagkager – og her havde kreativiteten og fantasien ingen grænser. Det var fantastisk at se hvordan ungdomsroerne gik op i både at bygge kagerne – og efterfølgende spise dem – det sidste med god hjælp fra tilskuerne.

Vi glæder os allerede til de næste Nordea-fonden Challenges efter sommerferien – og håber at se endnu flere ungdomsroere fra endnu flere klubber næste gang. Følg med her og se datoerne for de næste regattaer her:

Fredag d. 14. august 2015
Lyngby og Lyngby Dame Roklub

Mandag d. 17. august 2015
Thisted Ro- og Kajakklub

Onsdag d. 26. august 2015
Hvidovre Roklub

Onsdag d. 2. september 2015
Frederiksværk Roklub

Lørdag d. 12. september 2015
Silkeborg Roklub

Dato endnu ikke sat
Næstved Roklub