wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Søndag i sidste uge rykkede deltagere og ledere ind i Næstved Roklub, klar til en uge med masser af inriggerroning og hygge

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Dette års UngdomsLandslejr har haft base i Næstved Roklub, som har vist sig at være et helt perfekt sted til netop denne aktivitet. I roklubben har man taget rigtig godt imod ungdomsroerne og de syv frivillige ledere.

Farvandet omkring Næstved har været både udfordrende med lumske sten og fantastisk med roligt vand og mulighed for at se Gavnø Slot fra vand siden.

Overnatning i det fri

I år har der været anderledes rooplevelser på programmet, da Næstved Roklub også råder over et lille sommerhus på øen Svinø – som var mandagens turmål. Her overnattede de unge mennesker og lederne i bivuak og den største udfordring var de mange myg som kom på besøg om aftenen.

På lejren er der tradition for at de unge, den sidste hele dag, skal ud på en alternativ aktivitet, og i år var ingen undtagelse. I år havde lederne besluttet at deltagerne skulle prøve kræfter med det forholdsvis nye koncept ’Escape Rooms’, hvor man bliver lukket inde i et rum, og skal løse en lang række gåder for at komme ud igen.

Nu er ugen ved at være omme, og de lånte både er vasket af og stillet på plads i klubben. Fredag blev teltene pillet ned, og ungdomsroerne skal vinkede farvel til nye venner og sagde på gensyn med kram.

I alt er det for roerne blevet til 80 langturskilometer på de fire rodage, og det med både en dag med en knækket åre, og så lavt vand at bådene måtte trækkes.

Generelt har lejren været præget af godt vejr, men dog lidt meget sol og varme. Dette har også betydet at de fleste ungdomsroere har været ekstra trætte om aftenen, da en hel dag på vandet med 30° og bagende sol, kan tage pusten fra de fleste.

På Svinø var TV2 East på besøg, og lavede et kort indslag, det kan du finde i højre side.