wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På lørdag er der Danmarkspremiere på virtuel kaproning, når SM skydes i gang online

Det benhårde arbejde med at få konverteret indendørssæsonens tre regulære ergometermesterskaber, Sjællandske-, Jyske- og Fynske Mesterskaber til virtuelle mesterskaber, fordi coronapandemien har gjort det umuligt at ’gøre som vi plejer’, har fået endnu flere positive sider end man havde turdet håbe på.

Tilmeldingen til Mesterskabsturneringen og dermed også tilmeldingen til årets Sjællandske Mesterskaber lukkede lørdag d. 21/11 kl. 12.00, og herefter stod det klart, at mesterskaberne i år slår deltagerrekord.

Ikke bare med et par flere roere tilmeldt, men en deltagerrekord, som i den grad er til at tage og føle på.

Antallet af tilmeldinger ligger nemlig væsentligt højere end sidste år, når man sammenligner tallene. Dette års virtuelle Sjællandske Mesterskaber har nemlig 169 flere til start end året før, når man kigger på unikke tilmeldinger, og i alt når årets første, virtuelle, ergometerstævne op over 300 tilmeldinger.

De Sjællandske Mesterskaber løber af stablen på lørdag d. 28. november, fra lokationer rundt omkring i hele Danmark, og i Næstved sidder regattaarrangørholdet, fra Næstved Roklub, som vi kender og styrer slagets gang, og gør deres for at alle roere kommer igennem de virtuelle mesterskaber.

Forstå Mesterskabsturneringen

Mesterskabsturneringen er et supplement de tre indendørs mesterskaber der normalt afvikles i vintersæsonen, nemlig Sjællandske-, Jyske- og Fynske Mesterskaber.

De tre mesterskaber afvikles på de originalt planlagte datoer, men fremfor at roerne skal møde op og konkurrere fysisk, så er de i stedet med online via Time Team.

Årsagen til, at man i Mesterskabsturneringen ikke har medtaget Slide Open, er at det rent teknisk, ikke var muligt at få en brugbar løsning i stand, med så relativt kort varsel.

Bemærk at det ikke længere er muligt at tilmelde sig Mesterskabsturneringen, du kan dog stadig nå at tilmelde dig Jyske Mesterskaber og når tilmeldingen åbner til Fynske Mesterskaber kan du også tilmelde dig dem.

Også Ergometer DM bliver et virtuelt mesterskab i 2021.

Specialdesignet medalje til vinderne

De endelige vindere af Mesterskabsturneringen 2020/2021 findes først når den sidste kaproning er overstået i marts. Og herefter er der helt nye, specialdesignede medaljer til de roere der tager sejren i Dansk Forening for Rosports første virtuelle Mesterskabsturnering. Og er du nysgerrig på hvordan den kommer til at se ud, så kan du se en tegning af den her: