wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Rospinning er en magnet for Saxkjøbing Roklub

Det er mindre end et døgn siden, at Saxkjøbing Roklub debuterede som rospinningklub. Plakater i byens butiksvinduer, flyvere hos tandlæger, læger og på biblioteket. En annonce og en pressemeddelelse i den lokale husstandsomdelte avis har givet jackpot. Efter halvanden uges intensiv markedsføring af klubbens nye aktivitetstilbud står potentielle, nye medlemmer nærmest i kø. 21 nye, potentielle medlemmer har meldt sig og dermed er alle 3 ugentlige rospinninghold fyldt op.

Bestyrelsen har fulgt debuten tæt, og her er begejstringen tydelig.

”…Vi kan slet ikke få armene ned igen, for vi havde ikke regnet med så stor tilslutning. Da vi planlagde at starte det op, besluttede vi at to nye helårs medlemmer ville være super for så var udgiften til annoncen betalt. Det var udgangspunktet. Jeg havde nok et lille håb om lidt mere, men slet ikke så mange” fortæller Jette Lohse, bestyrelsesmedlem i Saxkjøbing Roklub.

Rospinning tiltrækker yngre medlemmer

Saxkjøbing Roklub tilbyder rospinning en gang om ugen til 60+ gruppen i dagtimerne. To gange om ugen er der aftenhold målrettet medlemmer i den erhvervsaktive alder, som har lyst til at træne.  Og den kombination ser ud til at være helt rigtig. Klubben har fået 9 nye, potentielle medlemmer i alderen 40-60 år. Og 12 nye potentielle medlemmer på 60+ holdet.

Klubbens rospinninginstruktør Svend Jørgensen (th) har blot roet i 4 måneder.

Sammen er vi stærke

Initiativtagerne til rospinning er en lille gruppe på 5 ihærdige personer inklusiv formanden. De har arbejdet ihærdigt på, at være så godt forberedte som muligt og give de nye potentielle medlemmer en så god oplevelse som muligt.

”…Det er fantastisk at have en klub hvor man bliver taget alvorligt og hvor der bliver bakket helt vildt godt op når man kommer med et forslag til nye initiativer. Jeg skulle jo kun spørge én gang og samle en flok aktive mennesker og så kører det på skinner” lyder det fra en stolt Jette Lohse, bestyrelsesmedlem i Saxkjøbing Roklub.

Også formand Ulla Petersen er imponeret over den store opbakning. ”…Vi står i den positive situation at vores 60+ hold er overtegnet. Vi har bestyrelsesmøde i morgen, hvor emnet er på dagsordenen. Så vil vi lave en plan for, hvordan vi klarer det positive problem”.

Saxkjøbing Roklub har benyttet sig af DFfR’s  gratis tilbud om kickstart af rospinning.