wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdet mangler bestemt ikke udfordringer før kursen onsdag sættes mod EM i Luzern.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Landsholdet har i år med kraftig finansiel opbakning fra Salling-fondene kunnet drage fordel af ikke mindre end tre træningslejre Portugal, som har skabt et godt fundament for de forestående opgaver i den kommende sæson, der kulminer med OL-kvalifikationen ved VM i Linz senere på året. Men på tærsklen til afrejsen til Luzern er der stadig en del panderynker i den danske lejr eftersom roerne kæmper med problemer af forskellig karakter.

På kvindesiden beretter træner Mads Haubro om, at Fie Udby Erichsen i singlesculleren har vanskeligt ved at finde rytmen i højt tempo og den vindblæste danske sommer har ikke gjort det nemmere for hende, at træne netop den del af hendes repertoire.

Malurt i bægeret
For et af dansk ronings tidligere absolutte topbåde, Christina Juhl Johansen (DSR) og Lærke Berg Rasmussen (DSR) i W2- glider tingene heller ikke helt i olie i øjeblikket. Parret har momentvis vist positive takter i træningslejren i Portugal, men de er fartmæssigt et godt stykke fra tidligere tiders niveau, lyder det fra træner Mads Haubro. Det har derfor også fået den konsekvens, at landstræneren har valgt at trække båden fra dette års EM, for at give ro til arbejdet mod VM, der er årets store mål.

Hos herrerne viste Sverri Nielsen (DSR) stor stabilitet og gav mange eksempler på sit enorme potentiale i sidste sæson. Derfor har der også været stor spænding om, hvor vidt han vil kunne drive det i denne sæson. Desværre har en diskusprolaps, som blev konstateret i sidste uge, hældt en del malurt i bægeret.

Kraftigt hold i nakken
”På den sidste træningslejr var han ramt og vi fik ikke roet det, som vi skulle, og vi måtte ændre hans træningsprogrammer. Så der begyndte det allerede at påvirke hans træning”, siger træner Thomas Poulsen. ”Siden Odense, hvor han var tvivlsom, har han ikke fået roet særlig meget. I øjeblikket ror han ca. otte km ad gangen og det er en kraftig ned gang i forhold til at han ofte ror over 20 km ad gangen”, siger Thomas Poulsen.

Hos herrernes tunge firer har Fred Vystavel (København) fået et kraftigt hold i nakken, som har været så alvorligt, at man nu afventer om der skal indsættes en reserve til båden. ”Drengene har ikke kunnet træne sammen i båden siden søndag 19. maj, og den låsning, som Fred har fået i nakken, har været så kraftig, at han heller ikke har kunnet sidde på en kondicykel”, siger Thomas Poulsen. Træneren understreger derfor, at ”vi tager til Luzern med oprejst pande, men også med en viden om, at de seneste forberedelser ikke har været optimale”.

Plan B skal altid ligge klar
”Vi tager derned og bruger det som træning og roerne får nogle oplevelser, som vi kan arbejde videre med, når vi kommer hjem. Det er vigtigt, at man får nogle starter og finder ud, hvordan det er at ligge i feltet, og så må man tage de klø, som man får. Roerne får på den måde også erfaring med, hvordan vi håndterer sådan nogle situationer, hvor ikke alt er optimalt. Vi er altid nødt til at have en Plan B klar for der er altid en risiko for, at man kan stå i den samme situation til VM”, siger Thomas Poulsen.

Landsholdet rejser onsdag til Luzern, hvor EM begynder på fredag. Danmark stiller til start med otte både i Luzern.