wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark fik bestemt en godkendt start på den sidste internationale World Cup i italienske Sabaudia.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

To af de danske både, der allerede er OL-kvalificerede, W2- med Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen og W4- med Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen, Ida Gørtz Jacobsen og Trine Dahl Pedersen tager del i, hvad man må betegne som en forholdsvis ”blød” optakt til OL. Og det er måske slet ikke så skidt endda. For Fie´s og Lærke´s samarbejde er stadig nyt og har brug for at blive videreudviklet teknisk op til OL og damefireren har brug for at tanke selvtillid efter en lang udfordrende periode med skiftende besætninger, hvor man ikke har kunnet finde sit ellers meget høje niveau.

I W2- er der blot fem både til start og derfor blev der fredag afholdt et testrace før finalen. Den danske dametoer slog både Kroatien, Italien og Tjekkiet i OL-kvalifikationen og derudover stiller Storbritannien til start med to både. Fie og Lærke vandt dagens ræs komfortabelt med lidt over fire sekunder ned til Kroatien og efter løbet sagde træner Mads Haubro følgende:

“Vi har rykket lidt på skoene og arbejdet lidt på starten siden Luzern og ønskede derfor at afprøve det hernede. De fik en klart bedre start end de første 500 meter i Luzern og havde et fornuftigt løb. Men der er fortsat tekniske detaljer, der driller lidt gennem løbet, som vi derfor skal have styr på inden OL. Dejligt med lidt mere løbserfaring til de to roere.”

Rykker ind på Holland
Ved World Cuppen i Luzern for blot to uger siden havde den danske damefirer meget svært ved at gøre sig gældende mod den stærke hollandske besætning. Man vil gerne måle sig mod Holland fordi det vil kunne give en indikation om om man vil være i stand til at blande sig i medaljekampen ved OL. Siden Luzern har tre af pigerne skiftet plads i båden, og det har hidtil haft den ønskede effekt for den danske kvartet så meget skarpere ud i Sabaudia i dag. Holland vandt godt nok løbet, men denne gang var Danmark mindre end seks sekunder fra dem, og træner Mads Haubro var efter løbet også tilfreds.

“Vi har siden Luzern byttet lidt rundt på pladserne i båden for at forstærke den rytme, vi ønsker. Vi har i træningen set, at det er lidt lettere for dem at opretholde denne rytme. Det var derfor også en lille forløsning, at de i dag formår at få noget af det gode roning med fra træningen ud i racet. Vi skal have gjort det gode mere stabilt, så de søndag kan vise gode takter.”

Fantastisk trio har sat hinanden stævne
Sverri Nielsen fortsatte den gode form, han har vist hele året og havde absolut ingen problemer med standsmæssigt at ro sig i semifinalen, da han totalt styrede indledende løb og vandt overbevisende med knap 5 sekunder ned til polakken Piotr Piominski. Det mægtige trekløver i herrernes singlesculler med Sverri, den tyske verdensmester Oliver Zeidler og norske Kjetil Borch havde på forhånd aftalt med hinanden, at alle ville stille op i Sabaudia, så man netop får en meget skarp generalprøve før afrejsen til Japan senere på måneden. Og med alle tre videre, er der udsigt til endnu sindsoprivende opgør søndag.

Roskilde-roeren Bastian Secher vil helt sikkert huske tilbage på den 6.juni 2021 som den dag, han vendte tilbage til World Cuppen efter sin alvorlige traffik-ulykke i april sidste år. Det er virkeligt imponerende, at Bastian har formået er komme tilbage i verdens-eliten efter han var truet på førligheden. Og dagens resultat i herrernes singlesculler, hvor han via en 2. plads i opsamlingsheatet sikrede sig en plads i semifinalen peger virkelig på, at pilen peger den rigtige vej…også selvom der selvfølgelig stadig er et stykke vej op til Sverri.

Flotte semifinale-pladser
Astrid Steenberg kan også glæde sig over, at hun formåede at booke sin billet til semifinalen i damernes singlesculler. Lige som Bastian måtte hun i opsamling for at sikre adgangen til semifinalen, men jo flere løb, jo mere international rutine, hvilket også er, hvad Astrid Steensberg er på jagt efter i Sabaudia for at føle efter om man kan gøre sig i stærkt internationalt selskab… også selv nogen af de helt store stjerner i den bådklasse mangler.

Endelig var Aleksander Modest også på vandet to gange i LM1x (i indledende løb og opsamling) og desværre lykkedes det ham ikke at komme videre til A-finalen, så han skal ro B-finale lørdag.