wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Idrætslærere, der har været på DFfRs lærerkurser, er fantastiske ambassadører for rosporten, og hjælper til med at udbrede glæden ved roning til deres elever.

De fire engagerede idrætslærere fra Thyregod skole giver den gas i romaskinerne. Det er helt tydeligt at de har brugt de sidste 6 timer på at være på kursus i rotaget på DFfRs lærerkursus. Roteknikken er god og smilene brede. ”Det har været rigtig sjovt i dag” fortæller Maja Franck ”Og hårdt!”. De andre tre nikker samtykkende, mens de sparker til med benene og kører roligt frem i fremkørslen. ”Kia har virkelig gjort det godt som underviser, meget kompetent og dygtig til at formidle” supplerer Else Antonsen. De har meget på hjerte ovenpå kurset, og selv de bliver forpustede af det høje tempo i romaskinen, fortæller de begejstret.

Det er fedt med en ny og anderledes idræt, som vi kan gå hjem og præsentere for vores elever” siger Marianne Schöttel, og Jeanett Øllegaard er enig ”De elever vi har på vores skole kender primært de store, traditionelle idrætter. Men nu kan vi introducere dem til en helt anden slags idræt. Forhåbentlig kan roning virke tiltrækkende for de elever, der endnu ikke har fundet en sport de finder sig godt tilpas i, eller som er trætte af håndbold eller fodbold. Det er i hvert fald helt sikkert at vi som lærere, nu ved hvor vi skal guide dem hen, hvis de viser interesse og talent for roning. Og det er så dejligt at vi nu kan give dem et endnu mere nuanceret og varieret idrætskendskab.” I marts måned har Thyregod skole lejet en af DFfRs ergometertrailere, og Marianne glæder sig meget ”Det er en fantastisk mulighed at vi kan få 12 romaskiner ud på skolen, så rigtig mange elever kan være i gang samtidigt”. De fire lærere har en ambition om at eleverne på så mange af skolens klassetrin som muligt, skal få svinghjulene til at spinne – og de øvrige lærerkollega slipper nok heller ikke for en tur i maskinen.