wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mads Rasmussen og Rasmus Quist er blevet indlemmet i Sportens Hall of Fame.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Optagelsen i det prestigefyldte selskab blev offentliggjort i forbindelse med DR Sportens fornemme prisuddeling-show ”Sport 2020, hvor Mads og Rasmus blev præsenteret som medlemmer nr. 36 og 37.

– Det er en kæmpe ære. Og det er dejligt at få bekræftet, at det ikke kun er vores forældre, som synes, at vi gjorde det godt. Vi blev kåret til Årets Fund i 2002, i 2007 blev vi Årets Sportsnavn, og nu kommer vi med i Sportens Hall of Fame. Dermed kan man sige, at ringen er sluttet, siger Rasmus Quist i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Mads Rasmussen er naturligvis også pavestolt over at være blevet en del af dansk idræts fornemste selskab og siger: – Det er fantastisk at komme i selskab med de andre store navne. Jeg har ofte siddet i Herning til sportsshowet og set dem blive optaget i Hall of Fame, og med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg er superstolt af, at vi nu er med i samme selskab, siger Mads Rasmussen.

Enorm betydning
DIF’s formand, Niels Nygaard anerkender den enorme betydning som Mads og Rasmus har haft, ikke kun for dansk roning men for dansk idræt generelt. ”De præsterede på et sublimt niveau i rigtig mange år, og ved OL i London leverede de en af de mest nervepirrende og intense oplevelser i dansk olympisk historie. Det er derfor fuldt fortjent, at de nu kan træde ind ved siden af de største atleter, Danmark nogensinde har fostret, i Sportens Hall of Fame, siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Mads og Rasmus slutter sig dermed til Eskild Ebbesen, som allerede for tre år siden blev dansk ronings første repræsentant i Sportens Hall of Fame.

Mads´og Rasmus´ CV tæller en række top-placeringer ved World Cup og VM, de er tidligere verdensrekordholdere i letvægtsdobbeltsculler, men deres flotteste præstationer kom ved OL 2008, hvor de fik bronze og i 2012, hvor de vandt guld. Parret stoppede karrieren for fire år siden efter OL i Rio.

DFfR og Danmarks Rocenter ønsker parret stort tillykke med den store ære.