wave Created with Sketch.
Se alle nyheder

I sidste uge afholdte Hadsund- og Esbjerg Roklub hver deres lokale skole OL stævne. Queens ”We are the champions” spillede over højtaleranlæg ved indmarchen til begge lokalstævner, og i Esbjerg var flere af klasserne endda dukket op med store bannere. Alle var klar på konkurrencen i 4000 meter stafet i romaskine.

Indmarch ved det lokale Skole OL stævne i Esbjerg

Rolympiske lege

Begge stævner bød på lidt ekstra i form af et udvalg af konkurrencer og underholdning. I Hadsund havde klasserne på forhånd fået til opgave at finde de 4 hurtigste elever, de 4 stærkeste, de 4 mest nøjagtige og de 4 der var bedst til at høre efter. Hvad klasserne ikke vidste var, at hver gruppe nu skulle forsvare deres klasse i konkurrencer designet til deres gruppekarakteristika. Disse lege involverede både romaskiner og sjove samarbejdsopgaver.
I Esbjerg var der mulighed for at konkurrere individuelt på 200 meter sprint, og takket være sponsorater fra byen, havde klubben også budt på sandwich og Cocio til de mange deltagere.

Storskærme, på hvilke man kunne følge de igangværende konkurrencer, var et kæmpe hit ved begge stævner, og tillod tilskuer på de bageste rækker at følge begivenhederne.

 

Actionpakket til det sidste ved skole OL stævnerne i Hadsund (tv) og Esbjerg (th).

OG VINDERNE ER…

Rostafetten i Hadsund blev igangsat med en tale fra ungdomslandstræner, Nils Stene, som efterfølgende kommenterede under konkurrencen. Kampen var så tæt, at førertrøjen måtte skifte klasse flere gange under både 6.- og 7. klassernes stafet. Men for 6. klasserne blev det altså 6.a fra Havbakkeskolen, der løb med sejren og dermed adgang til finalen i Århus. For 7. klasserne blev det 7.a fra Hadsund.

Også i Esbjerg var det nogle tætte konkurrencer, hvor klasserne skiftedes til at lede ræset. Det var dog i sidste ende 6.b og 7.a, begge fra Fourfeldtskolen Bohr, der løb med sejrene. Medaljeoverrækkelsen foregik på skolens scene. Denne anledning benyttede Esbjergs egen borgmester til at videregive et par bevingede ord til vinderne og til de mange deltagende elever.

Jubel efter sejr i Esbjerg

Stor deltagelse fra både skoler og frivillige

Roklubberne havde gjort et fornemt stykke arbejde for at nå ud til skolerne, idet der deltog mellem 2- og 300 elever til hvert af stævnerne. Dette krævede selvfølgelig en kæmpe frivillig indsats, hvilket også var reflekteret af de 32 frivillige roere, der hjalp til ved stævnet i Esbjerg. Den kæmpe frivillige indsats betød, at begge stævner forløb glat, og tillod klubberne at fremstå imødekommende overfor de mange nye potentielle kommende roere.

Samarbejdet med Skole OL

Skole OL har historisk set taget udgangspunkt i atletik, men i de senere år er andre sportsgrene også trådt ind på scenen – en af disse er selvfølgelig roning. Det er klar gevinst for dansk roning at tusinde vis af folkeskoleelever får kendskab til- og lov at prøve kræfter med roning. Samtidig løfter roklubberne en stor opgave. I både Hadsund og Esbjerg var roning den eneste sportsgren repræsenteret ved deres lokale skole OL stævne, og havde det ikke været for klubbernes arbejdskraft var stævnerne ikke blevet afholdt.

Godt arbejde! Skal det lyde til Hadsund og Esbjerg, og tak for to forrygende stævner.
Vi glæder os til at se vinderne i Århus!

Anders Toft (Hadsund) forbereder de mange elever på dagens konkurrencer.