wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark formåede desværre ikke, at få flere både videre til A-finalerne, da der blev roet semifinaler og opsamling lørdag ved EM i Tjekkiet

Danmark havde fire både i aktion lørdag. Se her, hvordan de individuelle danske både klarede sig:

LW1x:
Trods næsten ideelle betingelser på vandet lykkedes det desværre ikke for Aja Runge Holmegaard (Roskilde) at blive Danmarks tredje båd i søndagens A-finaler, da hun endte som nr. 4 i sin semifinale, lige uden for de placeringer, der gav adgang til A-finalen. Aja havde en formidabel sæson sidste år, som blev kronet med hendes meget flotte sølvmedalje ved World Cuppen i Luzern. Men et ribbensbrud har i år generet hendes forberedelser til sæsonen, og det ville dermed også være meget at forvente, at Aja på nuværende tidspunkt var oppe i samme gear som sidste år.

I dagens ræs havde Aja desværre ikke timningen eller kræfterne til at følge med, da tre både med Sverige´s Emma Fredh, Ruslands Anastasia Lebedeva og Tysklands Leonie Pieper forholdsvis hurtigt skilte sig ud fra flokken. Aja tabte gradvist mere terræn ned over banen og selv hun roede de sidste 500 meter i tredjebedste tid (1,57, 74 min) kunne hun ikke forhindre Tysklands Pieper i at sætte sig på den sidste kvalifikationsplads til finalen. Aja skal nu ro B-finale søndag.

Samlet resultat:
1) Emma Fredh (SWE), 7,36,74 min
2) Anastasia Lebedeva (RUS), 1,16 sek. efter
3) Leonie Pieper (GER), 5,72 sek. efter
4) Aja Runge Holmegaard, 8, 82 sek. efter

 

M1x
Måske havde Sverri S.Nielsen med fordel kunne tabe kampen om førstepladsen med hviderusseren Stanislau Shcharbachena i fredagens opsamlingsheat for hviderusseren fik en gunstig lodtrækning til lørdagens semifinaler, hvor Sverri endte i et meget stærkt felt med kroaten Damir Martin som feltets absolutte favorit.

Men den færøske kæmpe forsøgte øjensynligt at tage fusen på konkurrenterne, da han gik hårdt ud fra start og fra starten af tog teten i feltet. Sverri rundede også de første 500 meter på førstepladsen i tiden 1,39,70 min, og holdt stadigvæk fast i sin føring ved 1000 meter mærket, hvor Martin lå 1,76 sek. efter. Gradvist forsvandt kræfterne fra den brølstærke færøske motor, men med 500 meter igen lå han på den tredjeplads, der stadig ville give ham en billet til A-finalen. Desværre kunne Sverri ikke forhindre franske Hugo Boucheron i at gå forbi ham i slutfasen. Men selv om Sverri gik glip af en billet til A-finalen kan han være rigtig stolt af sin præstation lørdag.

Samlet resultat
1) Damir Martin (CRO), 7,00,36 min
2) Alexandar Alexandrov (AZE), 2,25 sek. efter
3) Hugo Boucheron (FRA), 2,61 sek. efter
4) Sverri S. Nielsen, 3,87 sek. efter

 

LM2x
Forventningerne til Mathias Larsen (Bagsværd) og Emil Espensen (DSR) var afdæmpede før rejsen til Racice. Parret er stadig i en indkøringsfase, hvor samroningen skal forbedres og begge har skullet vænne sig til at ro med to årer igen. På den baggrund var det bestemt opløftende, at se de to letvægtere i semifinalen lørdag, hvor de skulle forsøge, at ro en A-finale hjem.

Det projekt lykkedes desværre ikke, for dertil var konkurrenterne simpelthen bare for stærke. Danskerne rundede de første 500 meter i tiden 1,41, 54 min på femtepladsen, men formåede desværre aldrig at forbedre den placering, da Italien, England, Italien og Polen satte sig på de tre første finalegivende placeringer. Parret skal nu forsøge at få sat et flot punktum for EM-deltagelsen i B-finalen.

Samlet resultat
1) Stefano Oppo/Pietro Rutra (ITA), 6,43, 71 min
2) Peter Chambers/Will Fletcher (GBR), 1,58 sek. efter
3) Jerzy Kowalsky/Milosz Jankowski (POL), 2, 79 sek. efter
4) Stanislav Kovalov/Igor Khmara (UKR), 6,76 sek efter
5) Mathias Larsen/Emil Espensen, 7, 33 sek. efter

LW2x
Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Mathilde Persson (Bagsværd) har ind til nu ikke haft det EM, som de havde drømt om. Parret blev først for nyligt sat sammen i forbindelse med træningslejrene i Portugal og parret har arbejdet stenhårdt på at få samroningen til at spille, så man for alvor kan gøre sig gældende i letvægtsdoublesculleren, der på internationalt niveau karakteriseres af voldsom konkurrence. Lørdag gik tingene i opsamlingsløbet heller ikke helt, som man havde håbet på i den danske lejr.

I et heat, der som forventet blev domineret af englændernes Katherine Copeland og Emily Craig, kunne danskerne ikke gøre sig gældende. Danskerne var 4,20 sek. efter den førende båd efter 500 meter og den afstand blev gradvist øget ned over banen. Parret skal nu forsøge at tanke lidt moral, når deres EM-deltagelse slutter søndag med B-finalen.

Samlet resultat
1) Katherine Coopeland/Emily Craig (GBR), 7,20,59 min
2) Wieronika Deresz/Martyna Mikolajczak (POL), 2,11 sek. efter
3) Thomais Emmanouilido (GRE), 9,18 sek. efter
4) Frederique Rol/Pauline Delacroix (SUI), 12,72 sek. efter
5) Juliane Elander Rasmussen/Mathilde Persson, 15,86 sek. efter