wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
EM, der starter torsdag, er en fantastisk chance for de roere, der er rejst til Glasgow for at overbevise landstrænerne om, at det er dem, der skal satses på fremover, siger mandskabsleder Lea Jakobsen

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

De roere, der skal repræsentere Danmark ved EM, rejste onsdag morgen til Glasgow for at forberede sig på regattaen, der finder sted mellem den 2-5 august i den skotske hovedstad. EM er bygget op som en ny multi-event, der skal afholdes hvert fjerde år, hvor det ikke kun er roning, der er på programmet men også en lang række andre sportsgrene. Det var derfor ikke så underligt, at de danske roere i flyveren til Glasgow pludselig befandt sig i selskab med banecyklister, svømmere og golfspillere (fra andre lande), da de gik ombord i flyveren.

På grund af EM´s tidsmæssige placering, der ligger ugunstigt i forhold til Danmarks Rocenters primære mål, der er VM i Bulgarien fra 9-16 september, har EM i år ikke haft lige så høj prioritet for DRC som tidligere år.  Men for de roere (en blanding af atleter fra DRC og folk uden for centret) er EM og den store prestige som stævnet indeholder eftersom mange store ro-navne stiller til start, en fantastisk mulighed for at vise landstrænerne, hvilket stof man er gjort af, fortæller Lea Jakobsen, der er mandskabsleder i Skotland i stedet for Sportschef Finn Trærup-Hansen.

En del sidevind
”Det er meget forskelligt, hvordan de forskellige lande har prioriteret EM. Kvindernes singlesculler er eksempelvis virkelig stærkt besat, mens konkurrencen måske er knap så hård i andre bådklasser. Men vi kan i hvert fald forvente kamp til stregen herovre. Og for de roere, der er med herovre er det alletiders mulighed for at vise, hvad de duer til”, siger Lea Jakobsen.

Det er første gang, at EM i roning afholdes i Skotland, hvor 600 atleter skal dyste mod hinanden i Strathclyde Country Park. Selve søen er en natursø og ifølge Mette Dyrlund (DSR), der besigtigede søen for første gang omkring frokost-tid, er det en meget åben sø med en del sidevind. Nu glæder de danske roere sig endelig til at komme i gang og ifølge Luise Lund Hansen (Odense Roklub) har ventetiden været lang: ”Det har været en meget intens sidste måned, hvor vi har forberedt os, og nu bliver det rart endelig at se, hvor vi står i forhold til de andre”.

Danmark stiller op således:

W1x

Mette Dyrlund Petersen, DSR

M1x
Frank Steffensen, DSR

M2
Nick Hannibalsen Larsen, Odense
Christoffer Kruse, DSR

W4
Tanja Spring Ehlers, KVIK, Luise Lund Hansen, Odense, Silja Davidsen, Roskilde og Nikoline Laidlaw, DSR

LM1x
Sebastian Terp, Odense

DR sender alle dage fra ro-konkurrencerne.