wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Onsdag starter dette års U23 VM og den danske landsholdstrup er klar

Af Bianca Toftebjerg, [email protected],
Billeder: Nils Henrik Stene

Næsten 700 roere fordelt på 53 lande er klar til start i Sarasota, Florida, når U23 Verdensmesterskaberne onsdag går i gang.

Danmark stiller til start i otte bådklasser og 14 danske roere er rejst over Atlanten, og gennem et par tidszoner for at deltage i mesterskaberne.

Da mesterskaberne i år er i Florida, så er den danske landsholdstrup også en smule mindre end den var ved sidste års mesterskaber. Men Danmark stiller faktisk til start med flere roere end først forventet fortæller ungdomslandstræner Nils Henrik Stene:

”Selvom vi er afsted med et mindre hold end normalt, så har vi faktisk flere roere med end forventet – og det er jo glædeligt. Vi er ude og rejse med en meget harmonisk gruppe og nogle trænere, som arbejder rigtig godt sammen. Der er rigtig god stemning i truppen, og roerne virker forberedte.”

Det er dog ikke helt uden udfordringer for roerne at være i Florida i starten af orkansæsonen, som ligger mellem juni og november. I øjeblikket tegner vejrudsigten til at roerne får en del regn, også i løbet af de kommende dage, men ikke så meget vind og mellem 25 og 30 grader.

Men grundet orkansæson i Florida, så har optaktsdagene også været præget af en del uvejr. Og netop vejret har haft indflydelse på roernes forberedelse, fortæller ungdomslandstræneren:

”Vi har nærmest haft tordenvejr dagligt herovre. Det skifter fra at være solskin og varmt, til pludselig regn, vind og torden. Det har haft indflydelse på roernes forberedelse, da banen lukker med kort varsel fordi torden- og lynvejret kommer ud af ingenting.”

Tidsplan for de indledende løb:

Onsdag:

BW2- med Marta Kempf (DSR) og Mette Køchs Nielsen (Aarhus) ror deres indledende løb kl. 15.10 (dansk tid)

BM4- med Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk (begge Holstebro), Sebastian Bache og Aksel Dybdahl Poulsen (begge KR) ror deres indledende løb kl. 16.35 (dansk tid)

BLW1x Amalie Brems (DSR) ror sit indledende løb kl. 16.40 (dansk tid)

BLM1x med Jonas Lund (Furesø) ror sit indledende løb kl. 16.55 (dansk tid)

BM1x med William Wisholm (Hadsund) ror sit indledende løb kl. 17.25 (dansk tid)

BW1x Mia Rützou (Odense) ror sit indledende løb kl. 17.40 (dansk tid)

Torsdag:

BM2x med Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde) og Christian Hagemann (Lyngby) ror deres indledende løb kl. 15.20 (dansk tid)

BLW2x med Line Katrine Olsen (Odense) og Marie Mørch (Bagsværd) ror deres indledende løb kl. 15.30 (dansk tid)

Du kan følge med på livestream allerede i de indledende løb, find direkte link i højre side / i bunden af siden.