wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdsroerne afbryder træningslejren i Portugal og rejser på opfordring af de danske myndigheder hjem til Danmark. De lander søndag 15.marts i Kastrup Lufthavn.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

De danske myndigheder opfordrede fredag alle danske rejsende i udlandet til at vende hjem grundet risikoen for smittefaren af Corona-virus. Opfordringen gjaldt ikke danskere, der boede permanent i udlandet eller danskere, der var på længerevarende ophold i udlandet.

Sportschef Finn Trærup-Hansen har sammen med landstrænerne naturligvis drøftet situationen og nu besluttet at følge opfordringen fra de danske myndigheder og rejse hjem. Man har ikke modtaget nogen direkte opfordring fra Team Danmark, men grundet usikkerheden omkring rejseaktivitet og muligheden for at kunne få materiellet fra Portugal hjem igen, vælger man altså at sætte kursen hjemad mod Danmark søndag.

Sportschef Finn Trærup-Hansen ærgrer sig over at landsholdet er nødt til at rejse hjem igen. ”Det er meget ærgerligt, at vi var nødt til at tage denne beslutning. Vi har haft meget gunstige betingelser for at forberede os i Portugal, roerne har været meget glade for at være dernede og der har ikke været nogen sygdom i truppen. Vi havde diskuteret om vi skulle være blevet til tirsdag, hvor FISA kommer med en opdatering i forhold til den videre sæson og tiltag i forhold til Corona-virussen. Men rejse-situationen og muligheden for at få materiel hjem rummer mange usikkerhedsmomenter i øjeblikket. OL er ikke aflyst, og eftersom vi også står over for at skulle sende udstyr til Japan i april vurderede vi, at det var bedst at vende hjem nu med materiel og roere.”

Roerne og ledere vender hjem søndag i to grupper. Den første gruppe med Mads Haubro, Jens Vilhelmsen, Kasper Sander, Sverri Nielsen, Fie Udby Erichsen, Lærke Berg Rasmussen, Ida Gørtz Jacobsen, Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen, Anne Larsen, Trine Dahl-Pedersen, Nikoline Laidlaw, Nina Hollensen og Oscar Petersen) lander i Kastrup Lufthavn kl. 14:45 i Københavns lufthavn med TP756

Den anden gruppe med Emil Espensen, Tobias Kempf, Joachim Sutton og Bastian Secher lander kl. 17:45 i Københavns lufthavn med SN 2259 fra Bruxelles.

Thomas Poulsen og Nils Henrik Stene står for transporten af materiel hjem til Danmark.