wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Bastian Secher, en af Danmarks største håb til OL-kvalifikationen næste år, slikker i øjeblikket sårene efter at have været involveret i en meget voldsom trafik-ulykke, der i værste fald kunne have kostet ham livet. Han har dog ikke opgivet håbet om en plads ved OL i 2021.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Fredag den 3.april skulle vise sig at blive en skelsættende dag i den talentfulde Roskilde-roer´s liv. Han var i gang med at lave ugens mængdetræning, som bl.a består i at cykle fra Frederiksberg hjem til hans forældre i Roskilde hver anden dag. På vejen hjem var der masser af medvind og han kørte omkring 40 km/t. I Taastrup overså en varevogn ham i et venstresving, og han ramte ind i varevognen med stor kraft.

Resultatet var et brækket (højre) lårben, brud på seks ribben, en punkteret lunge og to brækkede underarmsknogler i venstre arm. Heldigvis var Politiet til stede i det pågældende kryds, og der blev hurtigt taget hånd om Bastian, som stadig var ved bevidsthed efter uheldet. Han blev kørt på Rigshospitalet, hvor han blev opereret med det samme, og efterfølgende tilbragte han 12 dage på hospitalet før han for ca. en uge siden blev udskrevet.

“At skynde sig langsomt”
I dag har Bastian, der er en del af OL-satsningen i herrernes Firer uden styrmand sammen med Joachim Sutton, Tobias Kempf og Fred Vystavel, langsomt taget hul på den lange vej tilbage mod fuld førlighed og forhåbentlig en chance til at kvalificere sig til OL 2021. “Jeg er fuldstændig lænket til stolen i øjeblikket, og der er ikke rigtig noget motion jeg kan lave. Jeg humper lidt rundt på krykker, og kan langsomt begynde at lægge en smule vægt på højre ben, hvor jeg brækkede lårbenet. Jeg er stadig på smertestillende medicin, så jeg kan ikke rigtig føle min arme og ben. Men det går bedre dag for dag. Det vigtige er, jeg har livet i behold og forhåbentlig får jeg ingen mén. Lægerne fortalte mig, at hvis jeg ikke havde været så stærkt bygget, kunne jeg have mistet livet”, siger Bastian, der stadig ikke kan huske selve uheldet.

Den 21-årige OL-kandidat har dog trods de svære betingelser bestemt ikke mistet modet og troen på at vende tilbage til fuld styrke. “Jeg må heldigvis snart begynde at cykle igen, og i øjeblikket ser jeg OL 2021 som en kæmpe motivationsfaktor for at komme tilbage. Det handler for mig om at sætte mig nogle delmål og finde ud hvad der er realistisk. Jeg har haft et godt møde med vores fysioterapeut, (Nicolai Hjelmroth), som er fortrøstningsfuld på mine vegne. Den store udfordring bliver “at skynde sig langsomt” og ikke blive for ivrig med genoptræningen”, siger Bastian Secher.

Lyt til fysioterapeuterne
Træner for herregruppen, Jens Vilhelmsen, glæder sig meget over, at Bastian, først og fremmest har livet i behold, og tilmed ser ud til at kunne genvinde sin fulde førlighed, og derved vende tilbage til rosporten . Men Jens understreger også, at det er vigtigt, at Bastian bruger hovedet i den kommende proces, lytter til fysioterapeuterne og ikke overforcerer træningen. “Han skal nu i dialog med vores team af fysioterapeuter i forhold til, hvad det kræver at komme igen, og hvad det er for en tidshorisont vi kigger på. Om han stadig er aktuel for det kommende OL, er selvfølgelig det store spørgsmål, men det er for tidligt at sige noget om endnu. Jeg tror det er vigtigt for Bastian at huske på, at han og vi i lang tid har planlagt, at han skal toppe og være rigtig god i 2024. Kampen for at blive klar til 2021 må ikke gå ud over målet i 2024. Når det så er sagt er Bastian en veltrænet og meget dedikeret ung roer , så hvis genoptræningen kører på skinner står jeg bestemt ikke i vejen for Bastian’s motivation om at være med i 2021 . Men han skal tage sig sin tid og vi må ikke begå fodfejl i den her genoptræningsfase”, siger Jens Vilhelmsen afslutningsvis