wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Både Fie Udby Erichsen og Sverri S.Nielsen håber de kan forbedre mesterskabsrekorderne, når Gladsaxe Sportscenter lørdag danner rammer om DM i Ergometer

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Der er lagt op til et af indendørs-sæsonens højdepunkter, når Gladsaxe Sportscenter næsten pr. tradition åbner dørene for DM i ergometer lørdag. Sidste år kunne arrangørerne fejre 25 års jubilæum efter at DM for første gang blev afholdt i 1992 på første etage af Københavns Roklub, hvor 150 deltagere dystede på ti ergometre.

Siden har eventen fået alvorligt vokseværk, og ikke mindre end omkring 890 deltagere har meldt deres ankomst i Gladsaxe til en længe imødeset begivenhed i rokalenderen, der næste altid giver garanti for sublim underholdning. Alt, hvad der kan kravle og gå af unge håbefulde talenter til etablerede landsholdsroere, Masters-roere samt gamle verdensmestre og OL-medaljetagere vil hele lørdag være på plads til en spændende event, hvor en lang række frivillige altid hjælper til med at det organisatoriske klapper.

Voksende tilslutning
Formand for Kaproningsudvalget, Reiner Modest glæder sig over den stabilt voksende tilslutning til stævnet: ”Det er fantastisk, at vi har en event, hvor vi igennem tiden har kunnet tiltrække roere fra hele landet, unge som ældre. Vi har enormt mange deltagere i de yngre rækker, og samtidig er den ældste deltager over 80”, siger Reiner Modest, der understreger, at live streaming af DM for alvor har udbredt eventen. ”Der er altid en fantastisk stemning i Gladsaxe Sportscenter og DM er en fantastisk god vare for dansk roning, som vi har været i stand til at sælge gennem live streaming. Det har ikke kunnet undgå, at trække nogle tilskuere væk fra eventen, at vi nu tilbyder live streaming, men samtidig må vi også sige, at flere mennesker derhjemme nu får indblik i, hvor fantastisk en begivenhed, det er”, siger Reiner Modest.

Reiner Modest understreger endvidere, at DM i ergometer giver en unik mulighed for de unge talenter, at komme helt tæt på deres idoler og lære af dem. ”Alle de unge kan bare stå et par meter væk fra Fie, Sverri, og hvad de ellers hedder, og det kan de jo ellers ikke til en udendørs regatta, hvor det godt kan være svært, at komme helt tæt på atleterne. De små kan her stå helt op af de store, og se hvad de laver, og det er en kæmpe fordel for dansk roning, at DM bliver afholdt inden for en konkurrencepræget men også afslappet ramme”, siger Reiner Modest.

Fantastisk stemning
En af stævnets hovedaktører, Fie Udby Erichsen glæder sig også til den fortættede stemning i Gladsaxe. ”Jeg elsker den atmosfære, der er til et DM, der er noget tradition forbundet med det, og man har folk helt tæt på, som man ellers ikke har til regattaer udendørs. Samtidig giver det os også en slags tryghed, at vi kender stedet, vi kender omgivelserne og vi ved, hvad der skal ske”, siger Fie.

Fie satte i 2016 ny mesterskabsrekord med tiden 6:35:3 min, men er i tvivl om man kan forvente en ny forbedring. ”Jeg har ikke roet sindssygt hurtigt i januar, men jeg ror lige som jeg plejer. Jeg har et mål om, at jeg skal ned omkring de 6:30, men det er urealistisk i weekenden. Det kommer an på dagen om jeg vil være i stand til at slå min rekord, Har jeg en god dag, så gør jeg det, har jeg en dårlig, så går det ikke”, siger Fie Udby Erichsen.

Sverri S. Nielsen er storfavorit til igen at tage titlen i herrernes åbne klasse efter at han har forbedret mesterskabsrekorden de sidste tre år. ”Formen er der til, at jeg kan forbedre rekorden (5:49:2, min). Jeg har haft lidt problemer med smerter i bagdelen og benene, men kan jeg komme i gennem det værste, er der en mulig for, at jeg kan komme under. Jeg har slået den i træning før, men det er ved, at være et stykke tid siden nu”, slutter Sverri S.Nielsen.

DM foregår som nævnt i Gladsaxe Sportscenter og eventen starter kl. 10.00 lørdag formiddag.