wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Meget erfarne navne blander sig med unge uprøvede kræfter til landsholdets første internationale styrkeprøve ved EM i Tjekkiet

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Der er masser af nye ansigter i den trup, som Sportschef Lars Christensen i samråd med trænerne har udtaget til det forestående EM i Tjekkiet. En række af landsholdets største profiler har sagt farvel eller holder pause, men det har givet plads til nye navne og nye konstellationer, som for manges vedkommende for første gang skal vise formatet på internationalt senior-niveau.

Lars Christensen glæder sig til den forestående styrkeprøve i Radice, og siger:

”Det er den første internationale konkurrence, vi skal i i år, og det bliver spændende at se, hvor vi står lige nu i forhold til konkurrenterne. Det første år efter et OL kendetegnes altid ved, at der er mange forandringer. Der er nogle, der er stoppet og der er lavet nye konstellationer. Og sådan er det også med de andre nationer, så derfor er der mange ting, som vi forhåbentlig er blevet klogere på efter vi har været til EM”, siger Lars Christensen.

”Der er en stor del af dem, vi forventer, at landsholdsroerne skal op mod resten af sæsonen, der også kommer her. Vi ved, at det giver et billede af, hvad der kommer til at ske i de forskellige bådtyper resten af sæsonen, så på den måde får vi et signal om, hvor vi ligger henne i forhold til alle de andre. Samtidig giver det os mulighed for at se, om der er nogle steder, vi skal justere i forhold til træning eller hvad det nu kunne være”, siger Lars Christensen.

EM i Tjekkiet foregår fra 25-28 maj i år.

Truppen ser således ud:

LW2x:
Juliane Elander Rasmussen, Odder
Mathilde Persson, Bagsværd
Træner: Mads Haubro

LW1x:
Aja Runge Holmegaard, Roskilde
Træner: Jesper Guldborg

W2-:
Hedvig Lærke Berg Rasmussen, DSR
Christina Juhl Johansen, DSR
Træner: Mads Haubro

W1x:
Fie Udby Erichsen, KVIK
Træner: Mads Haubro

M1x:
Sverri S.Nielsen, DSR
Træner: Brian Richardson

LM2x:
Emil Espensen, DSR
Mathias Larsen, Odder
Træner: Jens Vilhelmsen