wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmarks Rocenter flytter formentlig EM-træningslejren fra Østrig i til Syd-Tyskland i kølvandet på Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledning.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Udenrigsministeriet valgte onsdag eftermiddag at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Portugal, Holland, Schweiz og Østrig.

Det skyldes, at de fire landes smittetal har passeret grænsen sat af de danske myndigheder. Den går ved 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen, hvorefter ikke-nødvendige rejser frarådes.

Det betyder at Danmarks Rocenter er nødsaget til at sadle om efter at man havde planlagt en træningslejr i Völkermarkt (AUT) som optakt til senior-EM, der starter 9.oktober i Poznan (POL). Derfor forsøger man nu i stedet at henlægge træningslejren til München.

Ny træningslejr med kort varsel
Danmarks Rocenter er i kontakt med et træningscenter i nærheden af München, som ser ud til at kunne huse en træningslejr med kort varsel. Så indtil videre er der stadig afrejse mandag formiddag (21/9)  og trailerpakning lørdag eftermiddag. Logistikmæssigt giver flytningen til München også mening, eftersom landsholdet planlægger at skulle flyve fra München til Poznan.

Det er anden gang på denne sæson at Corona-virussens udbredelse stikker en kæp i hjulet på landsholdets forberedelser i træningslejr. Første gang var som bekendt tilbage i midten af marts, da landsholdsroerne måtte haste hjem fra Aviz i Portugal efter at de danske myndigheder havde opfordret alle danske rejsende i udlandet til at vende til Danmark grundet risikoen for smitttefare.