wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Fredag og lørdag gik opsamlings- og semifinaleløbene ved U23 VM i Florida ikke helt Danmarks vej

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Fredag var tre danske både ved U23 VM i Sarasota, Florida, hvor regn- og tordenvejret endnu en gang resulterede i en udsættelse af dagens løb.

Første, danske båd på vandet var BM1x med William Wisholm (Hadsund) som skulle ro kvartfinale. Her sluttede han på femtepladsen, hvilket sendte ham videre til semifinale C/D. Denne blev roet senere på dagen, og her besatte William andenpladsen, som giver en plads i lørdagens C-finale.

Anden danske båd i aktion var BW1x med Mia Rützou (Odense) i et opsamlingsløb. Her sluttede hun på fjerdepladsen, hvilket sender hende i B-finalen søndag.

BLW1x med Amalie Brems (DSR) var også på vandet fredag, i semifinale A/B. Her blev det til en sidsteplads til Amalie, som slutter sin deltagelse ved U23 VM i B-finalen søndag.

I scullerløbene har roerne deres sag for, i en bådklasse hvor deltagelsen er høj fortæller ungdomslandstræner Nils Henrik Stene:

”Særligt for alle scullerne gælder det, at det er en stor mundfuld at være til VM. Det er specielt i den bådklasse, at der er mange nationer repræsenteret og dermed også mange gode roere. Derfor skal det også være udfordrende, når de skal ro om finalepladser, for der bliver roet rigtig stærkt. Men når man kigger på Danmarks præstation, så synes jeg vi gør det godt. Vi kommer til at se nogle top 10 resultater, og det er her jeg gerne vil ligge, for så er man med i den sjove del af konkurrencen og får lov at ro i semifinalerne.”

Lørdag eftermiddag (dansk tid) skulle de sidste to danske både ro semifinale A/B, hhv. BM2x og BLM1x.

Først på vandet var Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde) og Christian Hagemann (Lyngby) slutter på femtepladsen, og skal ro B-finale søndag.

Efterfølgende var det Jonas Lund (Furesø), som ligeledes skulle kæmpe for en finaleplads, Jonas slutter på sidstepladsen, hvilket sender ham i søndagens B-finale.

Nils Henrik Stene er ærgerlig over at det ikke gik Danmarks vej i de to semifinaler:

”Det gik ikke i vores to semifinaler, med herredobbeltsculleren og den lette herre singlesculler, og det er ærgerligt. Jonas ror rigtig fint og går sin chance de første 1000m, men fra træningen derhjemme ved vi at han har svært ved at holde tempoet oppe hele vejen hjem på de 2000m, og sådan går det også i hans semifinale.”

I herredobbeltsculleren har de bådindstillinger, der også tidligere på ugen skabte udfordringer, desværre haft indflydelse på rytmen i båden fortæller ungdomslandstræneren:

”I dobbeltsculleren, har de haft flere problemer med indstillingerne end godt er. Til løbene skulle de jo gerne have tillid til materiellet, og fordi den har manglet, så savner Oliver og Christian at kunne finde den helt rigtige rytme, som vi ved de har. Men når det er sagt, så kan de stadig nå at blive nr. syv og få sluttet VM af på en god måde. Og det håber jeg de kan nå at indstille sig på, inden B-finalen i morgen. For så kan de komme ud og få et godt løb, og komme herfra med et godt resultat.”

Søndagens tidsplan:

Alle tidspunkter er angivet i dansk tid, med forbehold for ændringer grundet det ustadige vejr i Florida.

BM2x med Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde) og Christian Hagemann (Lyngby) ror B-finale kl. 14.35

BM4- med Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk (begge Holstebro), Sebastian Bache og Aksel Dybdahl Poulsen (begge KR) ror B-finale kl. 14.45

BW1x med Mia Rützou ror B-finale kl. 14.55

BLW1x med Amalie Brems (DSR) ror B-finale kl. 15.05

BLM1x med Jonas Lund (Furesø) ror B-finale kl. 15.10

BLW2x med Line Katrine Olsen (Odense) og Marie Mørch (Bagsværd) ror A-finale kl. 17.05.

Du kan følge finalerne på worldrowing.com