wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Skolernes sommerferie er slut og hverdagen for landets børn og unge er for alvor vendt tilbage. Med sig i rygsækken har en masse børn heldigvis nogle fede ro-oplevelser!

13 roklubber har i løbet af sommeren afholdt sommer-roskole for lokale børn og unge. Knap 250 deltagere landet over har fået mulighed for at prøve kræfter med roning, lært og leget på vand, fået nye bekendtskaber og ikke mindst lært roklubben og nogle engagerede voksne og ungdomsroere at kende.

“De nye roere takkede for alt det nye, de havde lært. Klubbens ungdomsroere havde haft en fest med at dele ud af egne erfaringer og med at introducere andre unge til ”deres” roklub, og til at starte nye venskaber”
fortæller Bente Henriksen, Roklubben Skjold.

Liv og glæde smitter af på klubbernes medlemmer
Selvom sommer-vejret ikke har vist sig fra sin bedste side kan klubberne berette om glade og motiverede børn og unge, som har været klar på nye udfordringer. Flere klubber fortæller også om det enorme engagement der er blevet lagt i at afholde sommer-roskole, også fra medlemmer, som ikke oprindeligt var en del af sommer-roskolen. Den energi og glæde der opstår i klubben når der afholdes sommer-roskole og klubben vrimler med liv, smitter af!

“Al den glæde og positive energi smittede og gjorde andre roere nysgerrige. De kom på besøg med kage og til en snak. En af roerne lånte os endda ro-bluser fra alle årene og fortalte om stævner i udlandet og viste de flotteste medaljer fra Sevilla og andre steder i verden frem”
fortæller Pia Hinrichsen, Randers Roklub.

De garvede og nybegynderne
Sommerens roskoler er blevet afholdt af de mere garvede klubber som f.eks. Lyngby og Lyngby Dame Roklub, Aarhus Roklub og Sorø Roklub, men også nye klubber er kommet på banen, som bl.a. Randers Roklub, Jels Roklub, Københavns Roklub og Kolding Roklub. Uanset erfaringer har RoBattle været klar med rådgivning og sparring til de klubber som har opsøgt det. Derudover har RoBattle udarbejdet PR materiale, hjulpet med Facebook annoncering samt sørget for aktivitetskasse med rekvisitter til lege på vand og land.

At lære noget nyt og få nye venner motiverer de unge
Sommer-roskole er en oplagt rekrutteringsaktivitet for roklubben, hvis klubben er opmærksom på formålet med at rekruttere gennem sommer-roskolen og at klubben er klar til at følge op når sommer-roskolen er slut. Ungdomsmedlemmerne kommer ikke af sig selv – det kræver en målrettet og vedvarende indsats!

Sommer-roskole for børn og unge er særligt godt fordi:

1. Deltagerne får mange timers roning koncentreret på kort tid. Det giver mulighed for at lære en masse. OG det er netop udvikling og progression, der motiverer de unge i en sport.

2. Når man er sammen 6 timer om dagen i tre-fem dage kan man nå at opbygge relationer til instruktørerne, klubben og de andre deltagere. Det er også med til at motivere!

 

“Gruppen af deltagere var en meget sammensat gruppe (fra 10-17 år), som alligevel i løbet af et par dage fik dannet venskaber på tværs af køn og stor aldersspredning. De tre unge og erfarne trænere fik hurtigt skabt en tryg, god og positiv stemning og selve roningen er jo fantastisk til at skabe sammenhold”
fortæller Anne Munck, Københavns Roklub.

Tak for en fantastisk indsats!
RoBattle takker klubberne for deres fantastiske indsats og engagement ifb. med at gøre roning sjovt og lettilgængeligt for børn og unge. Nu ligger der en opgave hos klubberne med at få fulgt op på sommer-roskolens deltagere (fx tage kontakt til forældrene), som forhåbentlig viser interesse for at starte til roning i en af landets roklubber.

“Ungdomslederne havde i ugens løb fået hjælp af flere klubmedlemmer som supportere og alle var enige om, at det giver så megen energi og glæde at være sammen med de unge. Vi har lært en masse og alle er indstillede på at sommer-roskolen for unge fremover skal være et fast del af sommerens program i Skjold”
fortæller Bente Henriksen, Roklubben Skjold.


RoBattle ønsker fortsat god sommer!

 

I år afholdte følgende klubber sommer-roskole i samarbejde med RoBattle:
Aarhus Roklub
Sorø Roklub
Jels Roklub
Nykøbing Sjælland Roklub
Lyngby og Lyngby Dame Roklub
Roklubben Furesø
Helsingør Roklub
Københavns Roklub
Kalundborg Roklub
Roklubben Skjold
Hvidovre Roklub
Randers Roklub
Thisted Ro- og Kajakklub
Kolding og Kolding Dame Roklub (blev desværre aflyst)
Saxkjøbing Roklub (blev desværre aflyst)