wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Selvom man har ramt pensionsalderen, så betyder det ikke at man behøver stoppe med at ro kaproning – i hvert fald ikke hvis man er roer i Strib Ro- og Kajakklub

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Lørdag løb det årlige Danmarksmesterskab i ergometer af stablen i Gladsaxe. Tilmeldingerne var mange og talte roere fra under 10år op til 80+, krydret med landsholdsroere som Fie Udby Erichsen og Sverri S. Nielsen.

Men ergometer DM tiltrækker andre end de største navne i rosporten, og det er Ole Haaning Thomsen og Peter Hvenegaard gode eksempler på. De to herrer som til daglig har deres gang i Strib Ro- og Kajakklub stillede nemlig også op ved DM. Ole Haaning i Herre Vet. 70+ og Peter Hvenegaard i Herre Vet. 80+.

Peter Hvenegaard som stillede op i Herre Vet. 80+ viste rigtig god form ved DM og tog mesterskabstitlen og guldmedaljen med hjem, selv tog Peter situationen meget roligt og giver også sin romakker og læremester noget af fortjenesten:

”Det var dejligt at kunne se på skærmen, at de andre var bagud – så kunne jeg tage det roligt. Det var en stor oplevelse, og det er lidt Oles fortjeneste, han har også sagt: ’med det tempo du sætter i maskinen, så går du hele vejen’.”

Peter Hvenegaard på præmiepodiet, sammen med sølvvinder Jørgen Bay Simonsen (Sorø) og bronzevinder Flemming Bay (Skjold)

Peter er pensioneret skovfoged og inden han begyndte i roklubben for blot fem år siden spillede han golf – ’nu dyrker han rigtig idræt’ som Ole Haaning siger. Det nyder Strib Ro- og Kajakklub godt af, for Peter er ikke blot god til at ro – han hjælper også til i klubben. Specielt om sommeren arrangeres der mange ture, af de roklubber som ligger i Ronetværk Syd

Ole Haanings historie er lidt anderledes end Peters. Ole har roet siden han var 15år gammel, og har i hans mange aktive år, været stort set hele verden rundt i roregi. For eksempel har han været international banedommer, og var i 1972 med til at dømme ved OL. Til dette års DM blev det ikke til en medalje, men det er ikke noget som gør Ole så meget:

”Når man kommer op i de ”gamle” klasser så er der ikke noget at gøre, så er dem på 70år altså bare hurtigere end dem på 79år.”

Med over 30 forbundsmesterskaber i bagagen, og deltagelse i mesterskaber i stort set hele verden, har Ole Haaning en imponerende rokarriere. Det bevidner den store medaljesamling også

Morgenroning og en tur i Lillebælt

Gennem de seneste par år, har ergometerroningen i Strib Ro- og Kajakklub fået et gevaldigt løft, bl.a. gennem rospinning som er blevet yderst populært i den fynske roklub. I roklubben bruger de det smarte program SuperSaaS til at planlægge aktiviteter i, så medlemmerne altid ved hvornår der er en ledig plads på et rospinninghold. Ser man på klubbens hjemmeside, fremgår det også at der alle ugens dage tilbydes rospinning til medlemmerne.

I Strib Ro- og Kajakklub ror Peter Hvenegaard og Ole Haaning Thomsen, hver morgen 6 kilometer, og efterfølgende hopper de en tur i Lillebælt – uanset årstiden. Som, hvis man spørger dem, er en rigtig god og frisk måde at starte dagen på.

Konklusionen må være, at selvom man har ramt pensionsalderen, så er der ingen grund til at lægge rotøjet på hylden – man kan godt blive Danmarksmester.

DM medaljerne som der blev uddelt mange af, i løbet af lørdagen