wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Fra d. 23 september til d. 30 september afholdes der Invictus Games i Toronto Canada, og flere af de danske deltagere skal dyste på ergometer

Det er nok ikke så kendt blandt danske roere, at der stiller et hold på hele syv roere op til Invictus Games i Toronto i slutningen af september. Der er tale om et hold af veteraner, som bruger roning til at komme videre i livet med de skader, de har pådraget sig som soldater i det danske Forsvar.

Roerne har trænet i Roforeningen KVIK og i Vejle Roklub og har mødt hinanden til samlinger forskellige steder i landet. Nu er de klar til at tage til Invictus Games i Toronto sammen med hele holdet af veteraner, som stiller op i discipliner som svømning, atletik, cykling, bueskydning, golf, kørestolsbasket, -rugby og -volley.

Det er fællesskabet og sporten, der tilsammen hjælper veteranerne videre med de fysiske og psykiske skader, de har pådraget sig. Og det er glædeligt, at roning som sport kan bidrage i den forbindelse. Til Invictus Games stiller roerne op i to discipliner; længst på 1 minut og længst på 4 minutter.

Om Invictus Games:

Invictus Games er et multisportsstævne for syge, sårede og skadede veteraner og soldater, og i år er det tredje gang legene bliver afholdt. Ved Invictus Games 2017 er 17 nationer repræsenteret, og i alt 550 veteraner skal deltage i legene.

Ordet ’Invictus’ kommer fra latin og betyder ’uovervindelig’ eller ’ubesejret’. Legene er skabt af Prins Harry af Wales og har til formål at sætte fokus på forståelsen af, og respekten for skadede veteraner og soldater. Legene viser også hvordan idræt kan bruges som rehabilitering og genoptræning for krigsveteraner.

På facebooksiden Invictus Games: Team Denmark kan du finde portrætter af alle de danske deltagere, her kan du læse mere om deres baggrund og hvilke sportsgrene de stiller op i.

Michael Magill har været udsendt fem gange af Forsvaret til Afghanistan og har diagnosen PTSD. Michael bruger sporten med andre veteraner til at vende tilbage til det aktive liv han havde, før han blev syg, og til at udvikle sine sociale kompetencer og komme ud af den isolation, som PTSD sender mange veteraner ind i. Derfor var det en sejr i sig selv, at Magill kunne deltage ved Invictus Games 2016 i Orlando, hvor han vandt bronze i roning. Ved Invictus Games Toronto 2017 skal Michael deltage i atletik (diskoskast) og roning. Bag Michael sidder Martin Thomas Arbon, som også deltager i roning. Michael og Martin træner i Vejle Roklub.