wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Alle stævner er nytænkt og gennemført virtuelt. Resultatet er markant flere deltagere til start

Baggrundsbillede: Dorthe Jensen / Copenhagenloadstar | Primærbillede: DFfRs Sekretariat

Når premieren på Open Nordic Indoor Rowing Championship afvikles på lørdag den 20. marts, så bliver det med et kæmpe internationalt kludetæppe. Afviklingen af løbene styres af Søren Madsen i Holstebro og Time Team i Holland. Den samlede live stream til facebook håndteres fra Hornbæk af Adam Isherwood. Kommentatorduoen sidder på to forskellige lokationer. Paul Castle, som normalt er speaker til internationale regattaer i Luzern, holder til i Basel og hans makker er den tidligere Guldfirer roer Thor Kristensen sidder hjemme i privaten på Thurø. Dertil kommer deltagere fra USA, Canada, Pakistan, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, England, Tyskland, Ungarn, Italien, Belgien, Slovakiet, Irland, Schweitz, Litauen, Frankrig og naturligvis Danmark.

Det er Holstebro Roklub, Søren Madsen, som er ansvarlig for den tekniske afvikling af Open Nordic Indoor Rowing Championship, og her er begejstringen for stævnet tydelig:

“Vi har næsten 600 startende sæder. Det er jeg vildt imponeret over – særdeleshed den store opbakning vi har fået uden for Danmark. Det er mere end vi havde turde håbe på” udtaler Søren Madsen.

Open Nordic Indoor Rowing Championship en flot internationalt afslutning på en ergometersæson, hvor både arrangører, deltagere og forbundet har været tvunget til nytænkning for at undgå aflysninger.

“Rent teknisk har det slet ikke være svært at omstille os” fortæller Søren Madsen og fortsætter:
“Time Team har udviklet en god platform til eKaproning, som er vel afprøvet internationalt. Den store udfordring har været motivationen til den daglige træning hos deltagerne. Det er de færreste som syntes det er sjovt at sidde i et bryggers eller en kælder og ro ergometer. Det bestemt ikke derfor de unge går til roning. Fællesskabet er en kæmpe motivationsfaktor i den daglige træning, og det bliver godt når vi kan træne sammen igen”.

Om og hvordan DFfRs samlede ergometer kaproningstilbud skal se ud i den kommende sæson, er sekretariatet ved at afklare sammen med værterne for eKaproning. Giv din mening tilkende – svar på spørgeskemaet som du finder link til i højre side/i bunden af siden.

På lørdag vil du kunne følge mesterskaberne via livestream på Facebook. Streamen vil kunne findes både på DFfRs Facebook-side, men vi vil også linke til den her på roning.dk.