wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roklubberne i Kolding dannede lørdag d. 11. november rammerne for endnu et veltilrettelagt Inspirationsseminar afholdt af RoBattle

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Kl. 09.00 lørdag morgen mødte 32 friske, ungdomsinteresserede op i Kolding Roklub, for at deltage i dagens inspirationsseminar. Programmet for dagen var tætpakket med både teoretiske og praktiske oplæg.

Skolelærer Jesper Olsen fra Ulkebøl Skole, holdt et oplæg med skolesamarbejde som omdrejningspunkt. Her gav han gode råd til, hvad en klub skal lægge vægt på, når de skal indgå i et skolesamarbejde. I forlængelse af oplægget om skolesamarbejdet, holdt Strib Ro- og Kajakklub et oplæg omkring hvordan man arrangerer og afvikler et Skole OL.

I den følgende workshop fik deltagerne mulighed for at udveksle erfaringer og stille spørgsmål til oplægsholderne. Her var der bl.a. mulighed for at stille uddybende spørgsmål, og få gode råd til at tilrettelægge det mest optimale samarbejde mellem klub og skole.

Anders Toft fra Hadsund Roklub holdt et oplæg, hvor han fortalte om ungdomsarbejdet i Hadsund Roklub. Her blev deltagerne klogere på hvordan klubben strukturerer arbejdet og skaffer økonomi til at drive deres ungdomsafdeling.

Sved på panden

Kia og Melissa Bager stod for dagens aktive indslag, og efter et teoretisk oplæg fra de to søstre, var det tid til at trække i træningstøjet for deltagerne. Først var der fokus på opvarmning uden brug af ergometer, hvor deltagerne fik nye værktøjer til at tilrettelægge en sjov og anderledes opvarmning – som naturligvis blev afprøvet i praksis. Efterfølgende blev det tid til at indtage ergometrene, hvor deltagerne skulle igennem en holdstafet med ergometerroning og øvelser på gulv

Anders Toft fra Hadsund Roklub holdt et inspirerende oplæg om deres store ungdomsafdeling

Det fastsatte program for dagen, er nyt på hvert inspirationsseminar, og Bente Henriksen fra Roklubben Skjold har deltaget på flere inspirationsseminarer, og glæder sig over at hun hver gang kommer hjem med nye ideer og energi:

”Jeg synes Ronja og Louise rammer lige plet, med at se det behov der er ude blandt os der skal banke ny ungdomsafdeling op, eller arbejde med ungdomsroning. De to har en masse energi, de er glade og deres personlighed er med til at sprede en positiv stemning. Netop her i Kolding havde jeg Ulrik med, som er ny frivillig og interesserer sig for ungdomsarbejdet i klubben, og han var meget begejstret da vi kom hjem, og kan bedre se sig selv i den nye rolle.”

Men det er ikke kun det fastsatte program, som giver deltagerne noget med hjem, også det at møde andre ligesindede har værdifuld betydning, deltager Bente Henriksen uddyber:

”Jeg tager altid afsted og tænker: ‘hvad er det jeg har brug for lige nu?’ Og denne gang var det en anden klub, som gav mig en idé til et sideevent til Skole OL, som vi skal afholde igen til næste sommer. De havde lavet et orienteringsløb – det synes jeg var en god, håndgribelig idé som jeg fik med hjem til min klub.”

Det sidste punkt på dagens program var et oplæg fra Ronja og Louise, som fortalte om DFfRs ungdomstilbud til klubber, og introducerede det nyeste Attention… GO! materiale. Dagen sluttede med en hyggelig middag, hvor alle var indbudt til at deltage.

”Uanset om man er ny i ungdomsarbejdet eller har været i det, i 3 år eller 10 år, så får man altid noget ud af det – og man bliver altid inspireret og får noget nyt med hjem.”

– Bente Henriksen, Roklubben Skjold.

Der blev også tid til en holdstafet i blandede hold.
  • Kontakt:
    Tlf.:
    Mail:
  • Følg RoBattle på facebook
    Klik her