wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Trods fem A-finalepladser lykkedes det desværre ikke for Danmark at få metal med hjem fra EM i Luzern selv om der var mange flotte præstationer at glæde sig over.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(LW2x)
Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Christina Pultz (Odder) fik ikke den afslutning på EM i Luzern, som de havde håbet på, da de to Odder-roere satte punktum for deres deltagelse på Rotsee med en femteplads i B-finalen. Dagens ræs fulgte lidt det samme mønster som gårsdagens semifinale, hvor danskerne slet ikke kom med fra start og hurtigt blev distanceret. Efter 500 meter lå danskerne således sidst i dagens ræs, men det var specielt på midterstykket, hvor afstanden voksede til 11.25 sek til den førende båd fra Holland, at Juliane og Christina tabte terræn. ”Vi prøvede at geare hårdere i dag for at se om det kunne give noget ekstra fart. Det var et sats, men måtte desværre konstatere, at vi ikke har den fart, der skal til”, sagde Juliane efter løbet.

(W1x)
I lange perioder så det meget positivt ud for Fie Udby Erichsens chancer i A-finalen. Ind til 1000 meter mærket lå hun nr. 2 efter Irlands Sanita Puspure og en medalje syntes bestemt inden for rækkevidde. Men så begyndte en række af løbets absolutte favoritter at røre på sig, og KVIK-roeren måtte sande, at hun ikke havde nok i tanken til at afvise de angreb, der kom Jeannine Gmelin (SUI) og Tjekkiets Miroslava Knapkova og Fie røg i slutfasen ned igennem feltet og sluttede på femtepladsen. Bagefter sagde træner Mads Haubro: ”Mentalt og fysisk er Fie akkurat, hvor hun skal være, men det kniber med teknikken. Og efter de første 15 tag i dag fandt hun aldrig tilbage til sin teknik. Hun svinger meget, og det er desværre det, hun viste i dag. Men vi er fortrøstningsfulde og må fortsætte med at gøre den gode roning stabil”, sagde Mads Haubro.

(M1x)
Allerede under opvarmningen gled båden så godt for Sverri S.Nielsen (DSR), at han øjnede et stort resultat ifølge træner Thomas Poulsen. Allerede i semifinalen havde Sverri fundet ind i en rytme og en teknik, som han har ikke har fundet før. Den rytme fandt han igen under løbets indledende fase og efter 500 meter lå han nr. to efter Tysklands Oliver Zeidler. Ifølge Thomas Poulsen havde han så ca. 250 meter, hvor Sverri ikke rigtig kunne få det til at spille, hvor han røg ned på fjerdepladsen. Og selv om han roede ind på Litauens Pilip Pavokou, som lå på tredjepladsen, så lykkedes desværre ikke at nå helt op, så Sverri sluttede på fjerdepladsen. ”Det var flot roning i dag, sagde træner Thomas Poulsen efter løbet. Han tog initiativ uden at tænke så meget over det, bed sig fast og var endda i stand til at komme tilbage i løbet efter at han røg ned på fjerdepladsen. Skideflot!”

(W4-)
På baggrund af det, de har vist i træningslejren i Portugal og det niveau, som de har vist i træningen hjemme på Bagsværd Sø, var der forhåbninger om at Nina Hollensen (Århus), Anne H. Larsen (Odense), Trine Dahl Pedersen (Holstebro) og Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) ville kunne gøre sig gældende helt fremme i dagens ræs. Pigerne fik desværre ikke den bedste start, og var sidst ved 500 meter mærket, men fik roet sig op på fjerdepladsen på midterstykket. Pigerne fik også sluttet flot af, men det var ikke nok til at fravriste Polen deres bronzemedalje. ”Pigerne havde svært ved at finde sammen umiddelbart efter starten”, sagde træner Mads Haubro efter løbet. ”De bliver forstyrret af nogle dønninger og rammer ikke et fornuftigt niveau i første halvdel af løbet. De får samlet lidt op på løbets sidste del, men de andre var trukket for voldsomt fra og i øjeblikket formår de ikke at få farten over tempo 32. ”

(LW1x)
Mathilde Persson (Bagsværd) har igennem regattaen i Luzern kæmpet med nervøsiteten og det er svært at forestille sig, at nerverne var blevet mindre i dagens A-finale. Mathilde har været med i Luzern for at lære og suge erfaring til sig, og der er ingen tvivl om, at det at ro i en A-finale på Rotsee har været med til at give hende et godt fundament for fremtiden. Mathilde forsøgte fra start at holde med feltet og var efter 500 meter blot 2,59 sek. fra den førende italiener. Men resten af løbet viste også, at der er masser at lære endnu for Mathilde, der sluttede på sidstepladsen og dermed rejser hjem fra Luzern med en samlet 6.plads ved EM.

(LM2x)
Træner Jens Vilhelmsen have lørdag understreget, at Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby) kunne gå ind til A-finalen helt uden pres på deres skuldre og at man derfor kunne forvente, at der ville blive lagt fra land…Og det blev der bestemt også, da Emil og Alexander lå blot 1, 27 sek. fra den førende tyske båd ved 500 meter mærket, hvor de indtog fjerdeplads i et uhyre tæt løb. Danskerne kæmpede forbilledligt ned over banen, viste flot roning og holdt fast på fjerdepladsen ind til 500 meter fra mål, hvor kræfterne var opbrugt og danskerne faldt ned på sidstepladsen. Men danskerne kan tage masser af moral og tro på tingene med hjem efter at have vist roning momentvis på højt niveau.