wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets Testregatta bliver startskuddet for mange, nye, spændende ting

Når DCR inviterer til Testregatta 2023 d. 7.-8. oktober på Bagsværd sø, så bliver det ikke kun den ‘officielle’ spæde start på OL-året, der venter i 2024, men også startskuddet på et nyt projekt for landets dygtigste U23-roere.

OL 2024 i Paris nærmer sig, men selvom der fortsat er god tid til, så er det nu, at der tages hul på de endelige forberedelser frem mod det olympiske år 2024. Vintersæsonen i Danmarks Rocenter bliver præget af det, men ikke kun, for den samlede gruppe af roere, der enten er løst eller fast tilknyttet til centeret, bliver en god blanding fortæller Sportschef Thor Juul Kristensen:

”Med en spændende olympisk sæson i vente, ser jeg rigtig meget frem til arbejdet med landsholdssatsningerne i den kommende vinterperiode. Der bliver flere forskellige spor, for de forskellige landsholdsprojekter, alt efter udfaldet ved VM. Næste år vil derfor blive en skøn kombination af hold, med OL som sigte, andre arbejder med Final Qualification Regatta som første hovedmål, mens andre primært arbejder med 2028-olympiaden som sigte.”

Et nyt U23-projekt ser nemlig også dagens lys, og starter efter Testregattaen, noget som Sportschefen også ser frem til at der kommer gang i:

“Efter dette års Testregatta vil vi introducere PIPELINE-konceptet i U23-klassen. Det ser jeg meget frem til. PIPELINE skal give de hurtigste U23-roere et sportsligt løft og hjælpe med at lette overgangen til seniorelite. Vi har en ambition om at afsøge muligheden for at lave en dameotter hen over efteråret. Vi sender et hold afsted til Head of The Charles i oktober, og hvis alting går som vi håber og farten er til det, vil vi mega gerne have en dameotter til Final Qualification Regatta i Luzern til maj.”

Alt det praktiske omkring Testregatta 2023 kan du hente i dokumentet i højre side / i bunden af siden her.