wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag d. 3. marts løb sæsonens sidste indendørs mesterskab af stablen, de Åbne Fynske Mesterskaber

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Brian René Sørensen & Universitetsroning Odense

Hvis der kastes et blik, ned over resultatlisten fra lørdagens mesterskaber i Middelfart, så er det ikke de store roklubber som der fylder mest. Tværtimod, det er klubber som Rødvig Roklub, Sønderborg Roklub og Kerteminde Roklub der træder frem på listen. Og så er der Odense Roklub, som stillede med et stærkt UNI-hold.

Igen i år var det Heldagsskolen i Vejlby, som ligger ved Middelfart der dannede de helt perfekte rammer om årets Åbne Fynske Mesterskaber, hvor antallet af tilmeldinger lige sneg sig op over de 140.

Holdånden hos Universitetsroerne er ikke til at tage fejl af

De hyggeligste mesterskaber

De Åbne Fynske Mesterskaber afholdes i en lille hal, på Heldagsskolen i Vejlby hvor alt er samlet et sted. Medaljeoverrækkelserne foregår tæt ved ergometrene og tilskuerne sidder i den grad på første række når roerne er i aktion.

Universitetsroningen i Odense er i rivende udvikling, og det er spændende at følge de dygtige studerende, som til hverdag trækker kilometer hjem i Odense Roklub, hvor de i den grad er ved at have fundet sig godt til rette. Og til de Fynske Mesterskaber var der igen mulighed for at se hvordan mesterskabsformen ser ud hos de, efterhånden mange, fynske universitetsroere.

For Michael Moerner, som er en del af universitetsholdet fra Odense Roklub, er det den hyggelige stemning, som er at finde ved de Åbne Fynske Mesterskaber, som skiller sig mest ud fra vinterens andre stævner:

”Fynsmesterskabet er sådan et hyggeligt stævne, det er den fornemmelse jeg har. Der er ikke helt den samme seriøse stemning, som der for eksempel er ved et DM, hvor den seriøse stemning også er noget, der smitter af fra de andre deltagere. Det er et hyggeligt og godt stævne, som også er godt er starte op på, for nye roere. Samlet var vi 14 afsted, og det var et godt socialt arrangement for selve gruppen, og specielt for de nye roere som vi havde med. Vi fik også samlet nogle medaljer ind, bl.a. til sprinten hvor vi har en roer som er meget specialiseret i netop den disciplin – han vandt bronze i et felt med nogle stærke herrer.”

Universitetsroerne fik også en god portion medaljer med hjem fra mesterskaberne

Godt sted at begynde sin mesterskabskarriere

Det kan være lidt frygtindgydende at skulle starte sin mesterskabskarriere til DM i Gladsaxe Sportshal hvor antallet af tilmeldinger sniger sig over de 500, så er de Åbne Fynske Mesterskaber et helt perfekt sted at lægge fra land. Her har Middelfart Roklub skabt et trygt og hyggeligt miljø, for roerne – både de erfarne og de nye roere.

Det må konstateres at Middelfart Roklub, endnu et år har begået et flot stævne, hvor specielt de små roklubber har mulighed for at vise deres værd på de indendørs kaproningsbaner.

De Åbne Fynske Mesterskaber markerer afslutningen på vintersæsonens indendørsstævner, næste regatta i kalenderen bliver Odense Langdistance som løber af stablen i weekenden den 28. – 29. april.

Som ved vinterens andre indendørs mesterskaber var der livestreaming på Facebook, og du kan se eller gense mesterskaberne ved at følge linket i højre side. Det er også her du finder et link direkte ind til alle resultaterne.

Alle deltagerne ved mesterskaberne gav den fuld gas i maskinerne, som stod snorlige i hallen