wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nyt landsholdshotel i Østrig er en kærkommen forandring

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Man siger ofte, at når en dør lukkes, så åbnes en anden. Det ordsprog kunne såmænd sagtens være møntet på landsholdet. For allerede i marts stod det klart, at landsholdet i optakten til OL ville været nødsaget til at åbne en ny dør, som de helst ville have været foruden.

Det mager sig nemlig sådan, at Hotel Krone, som i årevis har været landsholdets faste base i forbindelse med træningslejre i Völkermarkt i Østrig denne gang ikke er i stand til at modtage landsholdet grundet sygdom i familien. Derfor har landsholdet været nødsaget til at finde en erstatning og det har de fundet i Strandhotel Marolt, der ligger ca. 8-10 kilometer fra Völkermarkt lige ned til den idylliske Klopeiner See.

Et niveau over
Strandhotel Marolt er mindst ét niveau over Hotel Krone, som for at udtrykke det diplomatisk bestemt ikke er D´Angleterre. Det minder rent faktisk mere om det udødeliggjorte Fawlty Towers (hotellet bag serien ”Halløj på badehotellet”). Her er luksus et fremmedord. I 20 år har hotellet ikke forandret sig synderligt. Skabene er de samme, og klinkerne på badeværelset har heller ikke undergået en renovering. Her er minibar på værelset et fremmedord, Internet forbindelsen virker kun forbigående, billedet på fjernsynet er forvrænget, dørene lukker ikke ordentligt, nogle mangler varmt vand og hvis du er rigtig uheldig kan en kakerlak kigge forbi.

Alligevel er det ikke med stor begejstring, at landsholdet nu er flyttet over i mere komfortable omgivelser. Og det har i høj grad noget med tryghed at gøre. ”Hotel Krone er et familiedrevet hotel, vi er kommet der gennem mange år, og der er slet ingen tvivl om, at personalet ville være gået gennem ild og vand for at garantere, at vi ville få de absolut bedste rammer i forhold til optakten til Rio. Og det har i gennem årene skabt en tryghed ikke kun hos roerne men også trænerne og mig om, at hvis der opstod problemer, fx i forhold om nogen blev syge eller skadede, så vidste vi, at der var hjælp at hente fra dem, der var omkring os. Og den tryghed har gennem årene smittet af på roerne, så de kunne slappe lidt mere af”, siger sportschef Lars Christensen.

Den opfattelse deler Guldfirerens Morten Jørgensen, der bestemt ikke ville have været ked af et gensyn med Hotel Krone. ”Der er det med Hotel Krone, at det mildt sagt ikke er et luksuriøst sted, men vi kender forholdene fordi vi er kommet der gennem så mange år, og vi kender folkene, der arbejder der og dem, der ejer det”, siger Morten Jørgensen.

Østrigsk perle
Det, som gør Völkermarkt til en lille østrigsk perle for landsholdet er de fantastiske træningsforhold. Søen ligger indkranset af bjergene, der er meget lidt vind, roerne kan styrketræne og passe deres både i det lokale kraftcenter og i det hele tilbyder omgivelserne forhold, som roerne gennem talrige år har vænnet sig til, deriblandet Hotel Krone.

Den opfattelse bekræfter træner Mads Haubro: ”Jeg tror det, der fungerer allerbedst hernede, det er at roerne føler sig trygge her. Der er ikke noget nyt de skal ned og vænne sig til. På Hotel Krone kender de alle rutinerne, de ved, hvor de skal sove, hvordan det er med frokost. Det vil sige, at inden de tager herned behøver de ikke at bruge krudt på, hvordan tingene vil fungere hernede. Og så er vi selvfølgelig rigtig glade for, at der som regel er næsten glat vand og derudover har vi en god aftale med det lokale kraftcenter, hvor vi får lov til at bruge deres faciliteter hernede”, siger Mads Haubro, hvilket bakkes op af sportschef Lars Christensen: ”Vi er vendt tilbage hvert år fordi de ting, der virkelig betyder noget er i verdensklasse”, siger Lars Christensen.

I starten af 80´erne havde den daværende fodboldlandstræner Sepp Piontek stort held med at flytte Arnesen og co. ind i ydmyge omgivelser i Idrættens Hus. På det tidspunkt var de forkælede danske fodboldspillere vant til luksushoteller, god mad og hygge, når de vendte tilbage fra udlandet for at spille kamp. I Idrættens Hus fik de en hård briks, ingen TV, spabade eller andre bekvemmeligheder i forbindelse med træningslejre. Det bibragte en ydmyg indstilling hos spillere, der ellers var vant til opvartning på 1.klasse.

”Vi er ikke kræsne”
Hos landsholdet i roning har man altid vidst, at man ikke har brug for så meget for at opnå de ideelle træningsbetingelser. Således siger Morten Jørgensen: ”Der er selvfølgelig nogle ting, som vi gerne havde set at Hotel Krone havde opgraderet, standarden på hotellet kan kun gå én vej. Men vi er ikke så kræsne i forhold til komforten. Selvfølgelig skal der være rent og ryddeligt, så der ikke er snavs og skidt over det hele. Men i realiteten har vi egentlig blot brug for en god seng, noget fornuftig mad og så muligheden for at kunne lukke døren og så bare være os. Så vi kræver ikke at det er et fem-stjernet luksushotel med spa og swimmingpool og et 50-tommer fjernsyn på værelserne”, siger Morten Jørgensen.

En af de store fordele, som roerne har nydt godt af ved at bo på Hotel Krone har været, at man bare selv kunne gå ned til søen i stedet for at være afhængig af transport. Den luksus får man desværre ikke på Strandhotel Marolt. ”Det, der kan være ulempen, det er, at det ligger 8-10 km væk fra søen, så vi ikke bare kan gå til og fra, som vi fx kunne på Hotel Krone. Men det har vi så forsøgt, at kompensere for ved at leje tre busser, hvor roerne kan køre frem og tilbage med trænerne. Der er nogle gode rammer dernede omkring hotellet”, siger Lars Christensen.

Lars Christensen er i det hele taget fortrøstningsfuld om forholdene på det nye hotel selv om han indrømmer, at det vil kræve lidt tilpasning i forhold til, hvad man har været vant til.

“Jeg må være ærlig at sige, at jeg var ret bekymret, da jeg fik meldingen tidligere på året om, at vi ikke kunne bo på Hotel Krone. Også fordi, at meldingen kom på et tidspunktet, der var så fremskredet i forhold til optakten til Rio. Når man kommer over på et nyt hotel, så er der nogle nye relationer, der skal bygges op. Men ud fra de samtaler, som jeg har haft med folkene på Marolt er jeg overbevist om, at hotellet giver os lige præcis de rammer, som vi har brug for i forhold til forberedelserne til Rio”, slutter Lars Christensen.