wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ida og Frida kan blive Årets Fund 2016

Et kæmpe talentudviklingsarbejde har båret frugt i dansk eliteroning, og med flotte præstationer ved både EM og VM i år kan det ikke undre mange, at Ida Birkjær Petersen og Frida Sanggaard er indstillet af Dansk Forening for Rosport til prisen Årets Fund 2016.

Redigeret af Gustav Højmark-Jensen.

Mellem mange indstillede blev Ida og Frida endeligt nomineret af repræsentanter fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken. Det stod klart da listen med de 10 nominerede på tværs af de enkelte specialforbund blev offentliggjort den 8. december.

Ida Birkjær Petersen og Frida Sanggaard Nielsen opnåede internationale topresultater ved både EM og VM i den forgangne sæson. I juni blev det til sølvmedaljer ved EM i JW2- efter en spændende finale, hvor pigerne på de sidste 300 meter sikrede sig andenpladsen.

Duoen nåede endnu et højdepunktet i slutningen af august, hvor de to talenter ved junior VM i Rotterdam afsluttede sæsonen fantastisk flot og sikrede sig endnu en sølvmedalje, denne gang ved verdensmesterskaberne.

Bedrifterne bliver kun flottere når man tænker på, at Ida og Frida samtidig skal balancere roning på eliteplan med deres gymnasieuddannelser. De har overrasket positivt gennem hele sæsonen og der er allerede blevet etableret et samarbejde mellem landstræneren i damegruppen, pigerne og deres lokale træningsmiljøer.

Frida og Ida udgør med de positive overraskelser gennem sæsonen og de gode resultater ved OL sammen med Anne og Lærke et kæmpe potentiale frem mod 2020. Begge både har allerede dette efterår gjort brug af hinanden i den daglige træning, og Frida og Ida repræsentere dermed et potentiale som trænergruppen i Danmarks Rocenter er enige om, understøtter en nominering til prisen som Årets Fund 2016.

Den endelige kåring af Årets Fund finder sted i Politikens Hus torsdag den 29. December.

Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris. Prisen har eksisteret i 77 år, og den blev første gang uddelt i 1929. Alle nominerede modtager, udover stor hyldest, også gaver og pengepræmier, men vinderen eller vinderne af Årets Fund bliver også tildelt en flot præmie på 100.000 kroner.