wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Som roklub skal I være opmærksomme på god skiltning, hvis ikke-medlemmer bruger jeres ponton eller bro

Primærfoto: Dorthe Jensen / @copenhagenloadstar 

Hvis ikke-medlemmer bruger klubbens ponton til eksempelvis at bade fra, sætte egen kajak eller SUP bord i vandet, hvem er erstatningsansvarlig hvis gæsterne kommer til skade på pontonen?

Det spørgsmål har Holbæk Roklub stillet Sekretariatet, da de har flere unge mennesker, som benytter klubbens bådebro til at tage en aftendukkert fra.

Svaret fra DIF lyder:

Som klar hovedregel skal man sørge for, at andre mennesker ikke kan komme til skade på ens grund. Man kan derfor ikke lave generelle ansvarsfraskrivelser, såsom at færden er på eget ansvar. Hvis man som forening ved, at der f.eks. er meget glat, eller har viden om andre konkrete risici bør man enten afhjælpe problemet, eller gøre tydeligt opmærksom på disse risici.   

En formulering kunne være: ”Vær ekstra opmærksom! Pontonen/broen kan være glat.”
Er der skjulte farer under vand, skal det ligeledes tydeliggøres.

Det er dog vigtigt at påpege, at en forening kun bliver erstatningsansvarlig, hvis skaden skyldes en uagtsom undladelse/handling fra foreningens side. Skulle uheldet alligevel være ude, så er ikke-medlemmer dækket af klubbens ansvarsforsikring, som er inkluderet i Idrættens Kollektive Forsikringer, dem kan du læse mere om via linket i højre side / i bunden af siden her.