wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu skal vi igen kåre en ung kaproer, som har gjort en ekstraordinær indsats

I 2022 indtrådte Elias Ellehammer (Bagsværd) i rækken og blev den femte til at modtage titlen Årets Unge Kaproer. Nu er snart blevet tid til at finde den næste, der skal indtræde i det fine fællesskab og få den flotte titel.

Igen i år er der kommet en strøm af gode, lange og velskrevne indstillinger, og nu er de tre endeligt nominerede til titlen Årets Unge Kaproer 2023 fundet. Det er en nedsat komité, der finder de tre endeligt nominerede, og udpeger den endelige vinder. Vinderen afsløres først til Award Night 2023, som i år afvikles med Roskilde Roklub som vært.

Med titlen Årets Unge Kaproer følger der en specialdesignet nål, som overrækkes af DFfRs protektor H.K.H Prinsesse Benedikte, der naturligt vil være tilstede på selve aftenen.

De tre nominerede kaproere, har hver især udmærket sig i løbet af sæsonen 2023.

Den første nominerede er Mejse Østergaard Nielsen, 14 år, fra Ringsted Roklub.

”Mejse er en arbejdshest! Hun træner disciplineret og målrettet. Hendes indsats smitter af på andre unge, der tydeligt kan se hvad man kan ved at arbejde med sig selv og sin roning. Hun indgår i mange fællesskaber, og vipper lynhurtigt mellem det alvorlige hvor fokus er på konkurrencen, og det muntre hvor fokus er på det sociale.”

I sæsonen 2023 har Mejse Østergaard udmærket sig ved flere lejligheder. Hun har ved hjemlige kaproninger, gennem året, vundet flere førstepladser i singlesculler og ved Baltic Cup i Hamborg ryddede hende og hendes nye romakker fra Bagsværd Roklub, Nanna Bradram Kehr, bordet for guldmedaljer i dobbeltsculler både lørdag og søndag, på 2000m- og 500m-distancerne.

Mejse (t.v.) med hendes romakker Nanna, fra Baltic Cup tidligere på sæsonen.

Den anden nominerede er Christian Søndergaard, 19 år, fra Holstebro Roklub

”Christian har bådet præsteret for U23 og senior landsholdet i hans første år som U23 roer. Han er et forbillede for os andre. Han kan både præstere i båden, men også socialt er en rigtig god ven, som også tager sig af de nye roere.”

Christian Søndergaard er i 2023 rykket op i U23-klassen, og har haft både U23 og senior VM-debut i sit første U23-år. Det er ikke alle, der kan ro igennem først en U23-VM-debut, for så seks uger senere at sidde i startboksen ved sit første senior VM, men det er lige præcis hvad Christian har brugt sin sæson 2023 på.
Han er en disciplineret roer, som ikke er bange for at tage en udfordring og gøre hvad der er nødvendigt.

Christian Søndergaard, fra senior VM tidligere på sæsonen.

Den tredje nominerede er Frida Werner Foldager, 18 år, fra Roskilde Roklub

”Mentalt har Frida arbejdet målrettet på at udvikle sin mentale styrke og udholdenhed. Hun har på eget initiativ bedt om støtte til at tage det første skridt, derud hvor man virkelig er presset og ikke føler man kan. Dette har hun denne sæson arbejdet med og har formået at presse sig selv helt derud, hvor det kan virke skræmmende. Hun har formået at overvinde ”frygten” og er blevet mere klar over sin egen mentale styrke.”

I en sæson hvor Odense Langdistance blev en flot start for Frida og hendes dobbeltscullermakker Caroline, måtte de to se sig henvist til femtepladsen i B-finalen ved U19 EM. Ved Coupe de la Jeunesse rejste parret sig igen og viste hvor meget viljestyrke og dedikation de har med først en bronzemedalje og dagen efter en guldmedalje. Sideløbende har Frida gennem sæsonen øget sin træningsmængde og samtidig gjort en stor indsats for at finde den rette balance mellem træning og skolearbejde.

Frida (t.v.) med hendes romakker Caroline ved Coupe de la Jeunesse tidligere på året.