wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Holdleder Ian Baden glæder sig over mange flotte danske præstationer ved World Cup i Beograd

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Danmark fik i alt fire A-finaler og to B-finaler, og det var alt i alt meget tilfredsstillende set i lyset af de forventninger, man på forhånd havde til stævnet. “Vi kom herned med nogle forventninger om, at vi lå rigtig godt, men at det, at komme i finalen til en World Cup det ville være rigtig stort. Vi får fire A-finalepladser, og det er exseptionelt godt for danske roning”, siger holdleder Ian Baden.

“Den virkelig test, den kommer i Luzern, så selv om vi har lavet gode resultater i Beograd, så skal man bare have i mente, at konkurrencen bliver bare endnu værre i Luzern. Derfor skal der virkelig gås til den ved træningen hjemme i Bagsværd, men vi har fået et vældigt moralsk boost gennem de resultater, som vi fik i Beograd.”, siger Ian Baden

Sådan vurderer Ian de enkelt bådes indsats:

W2-: Lærke Berg Rasmussen (DSR), Christina Juhl Johansen (DSR)
“Vores dametoer, som vandt bronze i VM-finalen sidste år, formåede at komme at komme i finalen. I finalen kom de noget bagefter, men med den forberedelse de har haft i forbindelse med, at der har været meget sygdom, der må man gå ud fra, at det er et meget fint resultat at lave: Men når vi kommer længere hen i regattaen, så vil der være udfordringer, fordi det er der, man virkelig begynder at blive presset på fysikken.”

W4-: (Trine Dahl Pedersen (Holstebro Roklub), Anne Larsen (Odense Roklub), Marta Kempf (Odense Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub)
“Vores damefirer, som består af en meget ung besætning var til deres første World Cup og det var utrolig flot, at de formåede at komme i finalen. De markerede sig endvidere også i finalen, og var ikke hægtet af på nogen måde. Utrolig flot og positivt resultat. Vi får dem ikke at se ved den anden World Cup i Linz eftersom der er piger, der kommer hjem fra USA og får chancen på at komme på båden, og så skal der være selektion før World Cuppen i Luzern.”

W1x: Fie Udby Erichsen (KVIK)
“Fie kom i finalen og det er utrolig godt fordi Fie har savnet at komme i finalen i et stykke tid Men hun skal også være der med den kvalitet og styrke, som hun har. I finalen fangede hun den ikke rigtig. Hun havde lidt udfordringer på det første stykke og havde svært ved at finde rytmen ned over banen, men hun var på ingen måde hægtet af feltet. Og når man kigger på feltet, så var der fem VM-finalister fra sidste år, hvilket har været et af de stærkeste felter, der var meldt til i Beograd. ”

M1x: Sverri S. Nielsen (DSR)
“Sverri Nielsen kom i finalen for anden gang i World Cuppen og han lavede sit bedste resultat nogensinde med en fjerdeplads i finalen. Sverri gik ud fra start og prægede løbet i finalen, og det er spændende at se, hvornår han kommer hele vejen med hjem. Denne gang viste han i finalen, at han godt kunne sidde i feltet og være med. Det er fantastiske roere, at han er op imod, og Sverri har taget et væsentligt skridt fremad i forhold til det vi tidligere har set.”

M4: Steffen Bonde (Odder Roklub), Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (DSR), Lars Fjord Garvey (DSR)
“Vores herrerfirer, som var i finalen sidste år til VM formåede ikke at komme i finalen denne gang. Det var lidt skuffende, at de ikke kom i finalen. Det er ikke helt det sidste hold som sidste år, men de roede nogle gode løb og kom i B-finalen, hvor de sluttede på fjerdepladsen. Det var ikke helt det niveau, som vi havde forventet. Vi troede, at de kunne have været lidt tættere på finalefeltet. Men de var ikke hægtet af i semifinalen og der skal også være selektion inden World Cuppen i Luzern og så må vi så se om den forstærkning, der kommer hjem fra USA er god nok til at gøre båden bedre.”

LM2x: Alexander Modest (Lyngby Roklub), Emil Espensen (DSR)
Herrernes letvægtsdobbeltsculler, det er ”dødens bådtype”. Det er SÅ tæt, alle de bedste roere, som stod på spring til letvægtsfireren tidligere, de har næsten alle sammen gået over til letvægtsdobbeltsculleren, så det er cremen af cremen inden for letvægtsroning. Og det, at vi kan være så tæt på som en hundrededel fra at komme i finalen, det er utroligt positivt. Det viser bare at vi er på rette vej.”