wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Aalborg, under DM-ugen og i en flot kulisse på Limfjorden blev historiens første DIF-medaljer i coastal uddelt

Lørdag dannede Limfjorden og Aalborg rammen om historiens første coastalmesterskaber med DIF DM-medaljer på højkant.

Som en del af DM-ugen, der er det nye, samlende, nationale sportsevent hvor op mod 30 af specialforbundene under DIF er repræsenteret, var rosporten og coastalroning også med.

Den 4km lange bane, med tekniske vendinger og foran et publikum på Honnørkajen på land, blev historiens første DIF-mesterskaber afviklet i single coastal for herrer og dobbelt coastal for herrer-, damer- og mix-hold. Forbundsmesterskaberne i damernes single coastal blev også afviklet ved lejligheden.

Vinderne

Forbundsmester i damernes solo coastal 2023, CW1x, hedder Calina Schanze og kommer fra Danske Studenters Roklub.

I damernes dobbeltcoastal, CW2x, var det Calina Schanze og Mette Dyrlund Petersen fra Danske Studenters Roklub, der var de hurtigste til at gennemføre den fire kilometer lange bane.

I mix-klassen, CMix2x går DM-titlen til Mette Dyrlund Petersen og Thorleif Rud Lindholm fra Danske Studenters Roklub. Klik på linket her og se det varme vinderinterview med de nybagte danske mester. (Interviewet med Mette starter 30 min og 22 sekunder inde i udsendelsen).

Historiens første Danmarksmester i herrernes solo coastal, CM1x, hedder Oscar Petersen og repræsentere Bagsværd Roklub.

DM-vinderne i herrernes dobbeltcoastal, CM2x, hedder Lars Fjord Garvey og Jakob Grænge Hansen og kommer fra Danske Studenters Roklub.

Du kan hente alle resultater og tider via linket til højre / i bunden af siden her.

Hvad er DM-ugen?

DM-ugen er et nyt, nationalt sportsevent som samler Danmarksmesterskaberne for op mod 30 forskellige sportsgrene, med endnu flere discipliner. Så i løbet af denne uge er der blevet fundet danmarksmestre i alt fra dart til svømning og cykling.

I 2023 er det anden gang at DM-ugen bliver afviklet, Dansk Forening for Rosport var også med ved DM-ugen i 2022, her havde vi opvisningsløb i otter og løb i langdistance, inrigger.

Den var en teknisk udfordrende bane, melder Brian Sørensen, Nyborg Roklub der deltog i C1x.