wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
SejlSikkert Alarm får en forbedret gruppefacilitet

Et godt råd til kajakroere har altid været at ro flere sammen. Så kan man dele oplevelsen og hjælpe medlemmer i gruppen, der har fået problemer. Men det kan også være svært at holde sammen på en gruppe, hvis man har forskellige erfaringsniveauer og styrker. Er man kommet fra hinanden, kan det være vanskeligt at vide, om de øvrige deltagere i gruppen blot er lidt bagud eller er kommet i problemer.

SejlSikkert Alarm Appen har snart 2 års fødselsdag hos de danske roere, fiskere og sejlere. Vi er nu over 21.000 brugere, der kan tracke vores ture og foretage en nødmelding med positionsangivelse fra vores mobiltelefon.

Appen får nu en forbedret gruppefunktion, der gør det muligt for op til 6 deltagere at holde øje med hinanden og se, hvor vi hver især er nået til. Positionerne vises på kort. Skulle en af de 6 deltagere komme i nød eller få brug for assistance, vil meldingen både gå til JRCC og til de øvrige gruppemedlemmer. Den forbedrede funktion kommer sammen med en opdatering i april/maj måned 2021.

I forbindelse med opdateringen er skærmbillederne til Track alene og Sejladsplan er også blevet opdateret og mere overskuelige.

Sådan bruger du den nye gruppefunktion

Opret en tur

  • En person i gruppen opretter turen ved at vælge det nye hovedmenupunkt ”Gruppeaktivitet”
  • Personen trykker på knappen ”Generer en privatgruppekode”
  • Personen kan nu trykke på ”Del” knappen. Appen danner nu en SMS, hvor koden indgår. SMS’en kan sendes til op til 5 personer.
  • Personen trykker nu ”Start” for at begynde tracking af egen tur og sikrer sig at koden er tilføjet turen.

Deltag i en tur

  • Du modtager en SMS med en gruppekode
  • Åbn tilstanden Track alene, og tryk på feltet ‘Gruppekode’ under fartøjets navnefelt. Vælg ‘Indtast gruppekode’, og indtast den private gruppekode.
  • Du modtager en bekræftelsesmeddelelse og trykker ”ok”.
  • Du trykker nu ”Start” for at begynde tracking og sikrer dig at koden er tilføjet turen.

Nu kan alle deltagerne se deres egen og de øvrige deltagers position ved at trykke på kortsymbolet nederst på track alene skærmbilledet. Ved at trykke på symbolet for en af de øvrige deltagere kan du bl.a. se navn, fart, kurs, distance, position, nøjagtighed og tidspunkt for sidste opdatering.

Når du bruger din mobiltelefon til nødkommunikation er det vigtigt at holde den tør og opladet. Pak den gerne vandtæt – f.eks i et egnet cover, og medbring en powerbank, så den ikke mangler strøm.