wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Tyskland havde de danske roere nok at se til, nu er det trænerne der i den grad er kommet på arbejde

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Nils Henrik Stene

I disse dage har DRCs ungdomslandstræner Nils Henrik Stene travlt. I weekenden var han afsted både i Ratzeburg og Hamborg, for at iagttage Danmarks roere suse ned over banerne ved de to tyske regattaer. Vel tilbage på kontoret, har ungdomslandstræneren nu en masse brikker der skal falde på plads, oven på flotte danske præstationer syd for grænsen.

Hård konkurrence i Hamborg

I Hamborg har juniorroerne været på banen, og her har der været både kendte og helt nye danske navne på startlisterne. Som juniorroer, er den store regatta i Tyskland et godt sted at starte sin internationale karriere. Både fordi der er gode rammer at ro under – men også fordi det er en international regatta, med god, dansk deltagelse og tilpas hård konkurrence.

Og det glæder ungdomslandstræneren, at der er mange danske klubber repræsenteret ved den tyske juniorregatta:

”Det er rigtig opløftende at se hvor mange forskellige, danske klubber der har været i Hamborg i weekenden. Og at en klub som Silkeborg, er på vej tilbage på kaproningsbanerne, kan man jo kun blive glad for at se.”

Det er ikke kun junior A roere som har taget turen til Tyskland for at ro i Hamborg, også junior B har været på vandet i weekenden. Og dermed har der været nok at se til for ungdomslandstræneren, som naturligvis har haft et øje på alle grupperne:

”Jeg kigger både på junior A og B når jeg er i Hamborg, men det er selvfølgelig forskellige ting jeg kigger efter i grupperne. I forhold til junior B er det både mængden, men også kvaliteten hos roerne jeg ser på. Og det er med henblik på at få en idé om, hvad vi kan lave af sammensætninger senere på året.”

Travlhed på trænerfronten efter Ratzeburg

I år var Ratzeburg en regatta, med mange lande repræsenteret. Det betyder også at der var mange gode nationer, og dygtige roere at finde på startlisterne – en god måler for det danske niveau.
I Ratzeburg havde U23 roerne, og de seniorroere som ikke var med til World Cuppen i Beograd, også besøg af Nils Henrik Stene. Som nu, i samarbejde med nogle af landets projekttrænere, har travlt med at lave finjusteringer i bådkonstellationerne.

Men travlhed i trænergruppen betyder ikke at der ikke er styr på det, og ungdomslandstræneren glæder sig over at samarbejdet med landets projekttrænere bærer præg af at, trænergruppen er veluddannet og kompetent:

”Der er mange ting, som ikke er soleklare lige nu, men det betyder ikke at der ikke er styr på det. Men blandt andet har vi en stor U23 herregruppe, med mange gode roere, så der skal lidt koordinering til. Dog synes jeg vi de senere år, er blevet rigtig gode til at tackle det i trænergruppen. Og jeg kan mærke vi er blevet mere enige om processerne, og det er rigtig positivt.”

Det er nu der skal handles, og det skal gøres hurtigt. Men ungdomslandstræneren håber på, at han kan udfordre trænerne og i sidste ende se et resultat, som bevidner om gode beslutninger.

Overordnet ser det godt ud for landets U23 roere, som om to weekender har samling i Bagsværd. Og på baggrund af de regattaer, der har været på nuværende tidspunkt i sæsonen, så venter de første udtagelser til U23 VM i Poznan, Polen lige rundt om hjørnet.