wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Seks af de i alt otte danske både, var i aktion på åbningsdagen for årets U23 VM

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Første dag ved U23 VM havde Danmark seks både på vandet i indledende løb, hvoraf de fire efter dagens løb må en tur omkring opsamling for at komme videre.

Efter dagens indledende løb, glæder ungdomslandstræner Nils Henrik Stene sig over, at to af de danske singlescullere er direkte videre i hhv. kvartfinale og A/B semifinale. Mens de resterende danske både klarer sig fornuftigt i nogle hårde heats:

”Det har været en lidt hård start for nogle af holdene, men overordnet set så synes jeg vi ligger fint an – og niveauet er nogenlunde der hvor jeg havde forventet det. I forhold til dametoeren og herrefireren som begge slutter på sidstepladsen, så er jeg rimelig fortrøstningsfuld. For vi har fået nogle stærke heats, og jeg tror der er mere fart i dem end hvad vi så i dag.”

Ungdomslandstræneren kan også fortælle at den udfordrende vejrsituation, som prægede optaktsperioden, desværre ikke er blevet bedre:

”Lige nu (red. onsdag eftermiddag) er vi alle tilbage på hotellet, og meldingen er at banen er lukket. Flere af roerne ville gerne have været ud og ro anden gang, men på grund af vejret kan det ikke lade sig gøre.”

Det ustabile vejr, gør det svært at få alt til at passe sammen, og mange af de forberedelser som roerne gerne ville nå imellem deres løb, bliver umuliggjort af vejret. Roerne håndterer situationen godt, fortæller ungdomslandstræneren, bliver forståeligt frustrerede over hele tiden at skulle lave om i deres planer og aftaler.

Dagens resultater

BW2- med Mette Køchs Nielsen (Aarhus) og Marta Kempf (DSR) sluttede sidst i deres løb, hvor de tre hurtigste både gik videre til Semifinale A-B. Pigerne ror opsamling torsdag kl. 16.20 (dansk tid).

BM4- med Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg (begge Holstebro), Sebastian Bache og Aksel Dybdahl Poulsen (begge KR), kunne ikke følge med feltet og sluttede sidst i et løb hvor New Zealand roede en rigtig hurtig tid på 05.55.04. Danmark ror opsamling torsdag kl. 17.15 (dansk tid).

BLW1x med Amalie Brems (DSR) besatte 3. pladsen i sit indledende løb og snuppede dermed den sidste billet udenom opsamling og i Semifinale A/B. Næste gang Amalie skal på vandet er derfor først på fredag kl. 16.18/16.24* (dansk tid).

BLM1x med Jonas Lund (Furesø) roede et flot løb, og fik ligeledes en tredjeplads, der dog i hans tilfælde sender ham i opsamling. Opsamlingsløbet med dansk deltagelse roes torsdag kl. 17.45 (dansk tid).

BM1x med William Wishom (Hadsund) besætter femtepladsen i hans løb og tager dermed den sidste direkte billet i kvartfinalen. Dermed skal William først på vandet igen fredag kl. 15.00/15.05/15.10/15.15* (dansk tid).

BW1x med Mia Rützou (Odense) roede sig ligeledes ind på femtepladsen i hendes løb. Dette sender hende i opsamling der roes fredag kl. 15.55/16.00* (dansk tid).

*endelig tid endnu ikke offentliggjort.