wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det 2. coastal DM i DFfRs historie har god deltageropbakning fra både ind- og udland

Af Bianca Toftebjerg

På lørdag d. 7. september kl. 10.30 går starten til det første coastalløb ved dette års Danish Open Coastal Rowing.

Det er roklubberne i Ishøj og Greve, som i fællesskab står bag årets mesterskaber som tæller 52 tilmeldte hold og repræsentation fra fem forskellige lande.

Tjekkiet, Tyskland, Storbritannien, Sverige og Danmark på startlisten

Coastalmesterskaberne tiltrækker ikke kun de danske coastalroere, også flere udenlandske roere stiller til start ved lørdagens regatta, således at der ved lørdagens regatta vil være lige under 20 udenlandske deltagere.

For andet år i træk afvikles DOCR som et officielt DFfR forbundsmesterskab, hvilket også betyder, at der er forbundsmesterskabsmedaljer på højkant til vinderne.

Distancen i år er 4000m og som noget nyt skal roerne ikke ro i mål, men løbe – en såkaldt beach sprint final. Et ekstra niveau af action og samtidig er dansk coastalroning igen med helt i front, da Beach Sprints, som det også kaldes, for første gang i år også arrangeres som et officielt FISA-mesterskab, lige før Coastal VM i oktober.

En fremtidig OL-disciplin? 

Også på internationalt niveau vinder coastalroningen frem, og så småt er rygterne om en ny bådtype på OL-programmet også begyndt at svirre. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilken form for coastalroning vi måske får på det olympiske program i fremtiden, og den endelige beslutning kendes først i efteråret 2020.

Men hvis du er i nærheden af Ishøj eller Greve, i løbet af dagen i morgen, så er DOCR helt sikkert et besøg værd ruten roerne skal ud på foregår, så man kan følge dem fra land og beach sprint afslutningen, garanterer action.