wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Til næste år er det OL men i år har juniorroerne indtaget The Sea Forest Waterway i Tokyo, Japan og onsdag starter Junior VM for alvor

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Nils Henrik Stene

Over 500 roere fordelt på 50 nationer, har taget turen til Japans hovedstad, Tokyo, for at deltage i årets Junior Verdensmesterskaber.

Fem danske både og i alt 12 danske roere, skal repræsentere Danmark ved mesterskaberne, som foregår lidt over en håndfuld tidszoner fra den vi er vant til i Danmark.

Landsholdstruppen rejste til Japan onsdag i sidste uge, og selvom det kan være hårdt at flyve østpå, så fortæller ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, at rejsen til asien er gået godt:

”På trods af at det var en lang flyvetur, så er turen herover er gået over alt forventning. Jeg er faktisk lidt overrasket over, hvor nemt det er gået i forhold til jetlag – for de fleste har sovet første nat vi kom herud, og har mere eller mindre været inde i rytmen derefter.”

Tokyo er syv timer foran os i Danmark, så det er en tidsforskel der er til at tage og føle på. Men ungdomslandstræneren fortæller at det i højere grad er omgivelserne omkring banen i Tokyo, som roerne har brugt noget tid på at vænne sig til. Tæt på ligger der nemlig både en lufthavn og en stor vej, som generer en del støj på banen og ved startanlægget.

Og så har den noget højere temperatur og luftfugtighed også krævet lidt tilvænning.

Men overordnet set, så er landsholdstruppen faldet godt til i Tokyo, hvor udlejningsbådene i denne omgang ikke har givet anledning til udfordringer. Og skader har heller ikke præget roerne fortæller Nils Henrik Stene:

”Det er gået nemt med Hudson-bådene og Concept2-årerne, og bådindstillingerne har været nemme at få på plads. Roerne ror godt under træning og de er fokuserede på den opgave, som ligger foran dem.”

Løbene starter onsdag og kan følges online på worldrowing.com, hvor det også vil være muligt at finde livestream. Men grundet tidsforskellen mellem Danmark og Tokyo, vil løbene ligge mellem kl. 02.30 og 05.00 om natten dansk tid.