wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
12 roere, som i år ikke skal med til U19 VM, er i stedet sendt til Irland for at deltage i Coupe de la Jenuesse

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Det er første gang Danmark deltager i CDLJ, som er et mesterskab for U19 roere, der afholdes hvert år – i år i Cork, Irland og her var Danmark repræsenteret i JM4x, JM2x, JW4x, JM1x og JW1x.

Mesterskaberne afholdes over to dage, og der gives points til roerne, i forhold til hvordan de placerer sig i deres løb, og landet med flest points tager den overordnede sejr ved mesterskaberne.

Danmark ender samlet på en 10.plads, ud af de i alt 14 deltagende lande, hvilket må sige at være en fin præstation, det respektive antal danske både taget i betragtning.

Med som mandskabsleder i Cork, er Niels Holmquist som kan berette om en særdeles positiv oplevelse, og at Danmark er blevet taget rigtig godt imod, som det nye land ved mesterskaberne.

Videre fortæller han, at det var tydeligt at se, at de danske roere blev bedre for hvert løb de roede, og at også i B-finalerne var der spændende konkurrence. Et godt eksempel, er de danske piger i dobbeltfire, som mødte hård konkurrence, men alligevel kunne følge med feltet og roede en flot tid.

Generelt har oplevelsen ved CDLJ været rigtig positiv, og mesterskaberne giver rigtig gode muligheder for det fremadrettede ungdomsarbejde.

Opsamling på lørdagens løb

Lørdag nåede roerne i Cork, Irland kun at være på vandet om formiddagen, af eftermiddagen bød på for meget vind. Derfor blev det tiderne roerne roede på i de indledende heats, som afgjorde medaljeplaceringerne og dette betød at Danmarks JW1x med Amalie Brems (DSR), kunne tage sejren og guldet da hun havde leveret den hurtigste tid.

JM1x roede sig til en 3.plads i de indledende og skulle have roet A-finale om eftermiddagen.

JM2x kom over målstregen som nummer fire, og skulle have roet en B-finale lørdag.

JM4x placerede sig ligeledes som nr. 3 i de indledende og skulle også have roet A-finale lørdag.

Og JW4x tog en 5.plads i de indledende, hvilket gjorde at de skulle have roet en B-finale lørdag.

Søndagens løb

Søndag artede vejret sig noget bedre, og her blev alle løb gennemført, og de danske både har leveret flot roning i Irland.

JM1x med Rasmus Lind (Sorø Roklub) blev nummer fire i sit indledende løb søndag formiddag, de udløste en B-finaleplads og her kom han først over målstregen i et flot løb.

JM2x med Magnus Quaade (Bagsværd Roklub) og Thorbjørn Frankel (KVIK) roede ligeledes B-finale, efter de i det indledende løb roede en fjerdeplads hjem. I B-finalen roede de et flot løb, og var med hele vejen, dog kom en ugle i vejen og drengene slutter på femtepladsen.

JM4x med Søren Madsen (Holstebro Roklub), Frederik Lund (Holstebro Roklub), Thomas Jensen (Hvidovre Roklub) og Martin Kofoed (Roskilde Roklub) kom over målstregen som nr. 4 i deres indledende løb, hvilket sendte dem i B-finalen – som blev en spændende affære hvor Danmark tog andenpladsen.

JW1x med Amalie Brems (DSR), som i sit indledende løb tog sig af førstepladsen og dermed en A-finaleplads mere, mødte dygtige roere i finalen, men de var ikke dygtige nok til at følge med den seje DSR-roer som tog endnu en førsteplads og dermed en guldmedalje mere.

JW4x med Astrid Fejfer (Lyngby Dame), Nikoline Kroll (DSR), Astrid Starup (Bagsværd Roklub), og Kirstine Hansen (Roklubben Furesø) roede med en femteplads i de indledende løb en B-finale hjem, hvor pigerne fulgte godt med feltet og endte på endnu en femteplads.