wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmarks Rocenter har valgt at skrinlægge satsningen med W2- eftersom Christina Juhl Johansen stadig kæmper med eftervirkningerne af sin lungehindebetændelse. I stedet har man valgt at opprioritere W4-.

Af Presseansvarlig Svend Bertil Frandsen

Danmarks Rocenter har valgt at skrinlægge satsningen med W2- eftersom Christina Juhl Johansen stadig kæmper med eftervirkningerne af sin lungehindebetændelse. I stedet har man valgt at opprioritere W4-.

I sidste sæson udviklede Lærke Berg Ramussen og Christina Juhl Johansen sig på rekordtid til at blive en af dansk ronings absolutte flagskibe, da de på trods af meget kort forberedelsestid til at få samroningen op og stå, formåede at komme på medaljeskamlen ved samtlige internationale regattaer, som de stillede op i. I denne sæson har båden dog fået et alvorligt tilbageslag i form af den lungehindebetændelse, som Christina løb ind i og som har forhindret parret i at træne kontinuerligt over lange perioder i 2018.

Immunforsvar i bund
Cheftræner for damegruppen, Mads Haubro, fortæller, at det har været ét skridt frem og to tilbage for Christina efter den første World Cup. ”Efter Beograd har vi trænet tre, fire, fem dage og så er hun blevet syg. Så har hun brugt et par dage på at blive rask, og så har vi skruet lidt op for træningen igen og så er hun blevet syg igen. Det er som om, at immunforsvaret har været så meget i bund, at meget lidt stress har kunne slå hende ud af kurs igen. Hun er derfor ikke kommet rigtig i gang med den grundtræning, som behøves inden store mesterskaber, og som hun har manglet i de sidste to måneder”, siger Mads Haubro.

Selv siger Christina, at hun på trods af, at lungerne i dag er fri for infiltrater, stadig har problemer med vejrtrækningen på grund af tykt, gult snot. ”I det daglige føler jeg mig rask. Men så snart jeg sætter mig i en båd eller et ergometer og vil træne, oplever jeg, at jeg hurtigere rammer mit maksimale niveau end normalt, selv i steady state. Jeg har derfor rigtigt svært ved at træne på det krævede niveau. Efter en almindelig træningssession er jeg fuldstændig smadret og udmattet, men ikke på den fede måde”, siger Christina Juhl Johansen.

Ekstra selektion ikke tilsigtet
Manglen på kontinuerlig træning for Christina og Lærke har nu tvunget Mads Haubro i samråd med sportschef Finn Trærup-Hansen til en nødvendig omrokering før World Cuppen i Luzern. Mens Christina får en tiltrængt pause til at komme sig helt oven på sine sygdomskvaler er Lærke blevet prøvet af i W4-, hvor hun erstatter Trine Dahl Pedersen. Konstellationen med Anne H. Larsen, Frida Sangaard Nielsen, Ida Görtz Jacobsen og Lærke stiller nu op i Luzern, hvor VM-potentialet skal vurderes.

Den ekstra selektionsproces med Lærke har ikke været tilsigtet men nødvendig grundet den uventede opprioritering af kvindernes tunge firer. ”Det har skabt ekstra stress på de piger, der allerede sad i fireren, og som havde været igennem to selektioner, at de skulle igennem en ny selektion. Men de konstante udskiftninger i bådene har været mere af nød end af lyst og det er bestemt ikke den måde, vi ønsker at agere på i Danmarks Rocenter frem over, hvis vi kan undgå det”, siger Mads Haubro.

Det er stadig planen, at dansk roning ønsker at stille op til VM senere på året i W2- og her har Christina Juhl Johansen stadig mulighed for at komme i spil, ligeledes er hun også er en kandidat til W4-, hvis hendes helbredstilstand forandres markant og hun er tilbage nær hendes topform. ”De sidste 14 dage har jeg brugt på at træne alene uden at presse kroppen for meget. Det har givet mig en form for “lettelse” at give kroppen og især hovedet ro, selvom jeg meget hellere ville sidde ude i båden med Lærke. Jeg ønsker ikke på nogen måde at risikere tilbagefald, så det må tage den tid det tager”, siger Christina Juhl Johansen, hvis store mål forbliver OL i 2020.