wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roere fra nær og fjern var samlet i Aarhus i weekenden, da Aarhus Roklub afholdt Jyske Mesterskaber i ergometerroning, den uoficielle generalprøve før DM

De åbne jyske mesterskaber i ergometerroning blev i weekenden afholdt i Aarhus af Aarhus Roklub. Regattaen kaldes af mange, den uoficielle generalprøve før de danske mesterskaber i ergometer løber af stablen i Bagsværd den 28. januar.

Næsten 150 roere fra hele landet benyttede sig af muligheden, for at teste deres form og styrke ved JM i weekenden. En ungdomsroer var sågar kørt hele vejen fra Nakskov på Lolland til Aarhus for at være med.

Ungdomsroerne sidder klar. Foto: Niels Iversen.

Op i mod 30 frivillige skulle der til for at løfte opgaven med at afvikle regattaen, og regattaleder og gymnasielærer Maria Pertl havde endda hvervet tre af sine egne elever, til at give en hjælpende hånd med:

“Det er altid sjovt at kunne vise roklub-livet frem for nogle, der måske ikke kender det, og jeg kunne se og mærke, at mine elever fik en sjov oplevelse ud af det”

Stafet-holdene får medaljer. Foto: Niels Iversen.

Ifølge regattaleder Maria Pertl gik afviklingen af regattaen præcis som den skulle:

“Vi havde en rigtig fin regatta, og det er dejligt at se så mange roere fra hele Jylland. Og det er dejligt at enkelte fra Sjælland vover turen over sundet. Det var også skønt at Juliane Elander, OL roeren var med til at overrække nogle af medaljerne. Den gav en god stemning, og det var virkeligt fedt at hun havde lyst til at bridrage til stævnet på den måde”.

Da mesterskabsregattaen blev skudt i gang 09:30 lagde de første roere hårdt ud med den lange 6 kilometer-distance. Efterfølgende startede de første juniorløb, og op ad eftermiddagen blev der dystet på sprintdistancer, og på tværs af stafethold.

Stole var placeret foran de koncentrerede roere, så tilskuere og familie kunne komme med tilråb og se roerne give alt hvad de havde. Der blev hurtigt skabt rigtig ‘regattastemning’ i den lejede gymnastiksal i Aarhus.

Her er det trænerne, der følger med på skærmen foran roerne. Foto: Niels Iversen.

Ifølge regattaleder Maria Pertl kunne afviklingen af mesterskabet være gået langt mere besværligt. Kort tid inden afholdelsen måtte en af dommerne nemlig melde fra, og det betød at Flemming Gaur næsten stod alene med ansvaret:

“Vi har en fantastisk dommer i Flemming Gaur. Han stod alene med opgaven i weekenden efter et afbud, men det gik helt som det skulle. Flemming har været med længe, så han lader sig ikke slå ud, selvom der er knald på”.

Med de jyske mesterskaber overstået kan roerne se frem mod den 28. januar, hvor det gælder titlen som Danmarksmester.