wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmarks Rocenter får absolut optimale betingelser frem mod VM i Linz i slutningen af august, hvor de første kvalifikationspladser til OL står på spil.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Landsholdet drog mandag den 8.april på deres tredje træningslejr til Portugal, hvor roerne frem til den 21. april kan forberede sig under meget gunstige rammer til sæsonens forestående opgaver

Turen er finansieret via en ansøgning til Team Danmarks midler fra Salling Fondene. Salling Fondene har siden 2012 støttet kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål med cirka 1 milliard kroner. Salling Fondene donerede også i 2017 50 mio. kroner til Team Danmarks forberedelser til OL i Tokyo i 2020, hvilket var den største private enkeltdonation til Team Danmark nogensinde.

En ekstra træningslejr er muliggjort
Landsholdet i roning har før haft tre træningslejre i Portugal. Men det er usædvanligt, at man i et ikke-olympisk år i tillæg til årets træningslejr i Østrig før VM har mulighed for at tilbyde landsholdsroerne tre ophold på det helt unikke Avizaqcua træningscenter i Portugal, hvor faciliteterne, indkvarteringen, maden og ikke mindst de romæssige betingelser er af en standard, der ikke findes andre steder i verden.

Dansk Forening for Rosports Sportschef Finn Trærup-Hansen glæder sig også over at man takket være Salling Fondenes gavmilde donation kan tilbyde landsholdsroerne nær perfekte forhold at forberede sig hen i mod OL-kvalifikationen:

– Med de to første træningslejre er der lagt et godt træningsfundament for sommerens konkurrencer. Her på den tredje træningslejr i april kan vi begynde at skærpe formen frem mod EM i slutningen af maj, som er den første internationale konkurrence frem mod VM. Vi er super glade for, at vi med støtten fra Salling Fonden kan afholde denne tredje træningslejr i Portugal. Med denne støtte kan vi bygge videre på formen under gunstige forhold og med roerne fuldt koncentreret om træningen, siger Finn Trærup-Hansen.

Salling Group glæder sig over donationen
Også hos Salling Group glæder man sig over muligheden for at støtte rosporten med en ekstra træningslejr under optimale forhold:

– Det glæder mig, at Salling Fondene via partnerskabet med Team Danmark, kan støtte landsholdet i roning med de bedste betingelser for at forberede sig til sommerens konkurrencer. Med udsigt til både EM, VM og OL i Tokyo 2020, ønsker jeg roerne de bedste betingelser for at tage medaljer til Danmark, siger Bilka-direktør Mark Nielsen.

Om partnerskabet mellem Team Danmark og Salling Fondene
I kraft af  samarbejdet mellem Salling Fondene og Team Danmark har Dansk Forening for Rosport i år mulighed for at afholde en tredje træningslejr for roere i Portugal, hvor der normalt har været afholdt to træningslejre.

Salling Fondenes langvarige partnerskab med Team Danmark har med donationer på i alt 125 mio. kroner givet de danske eliteidrætsudøvere ekstra medvind frem mod OL i London 2012, Rio de Janeiro 2016 og Tokyo 2020.  Salling Fondene er Team Danmarks største partner.